zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Hoe krijg ik mijn medewerkers in het gareel?

Door: Asha Kalijan
 
Vraag
"Sinds enkele maanden ben ik teamleider van twaalf technische mensen op MBO- en HBO-niveau. Dit team heeft nooit een echte teamleider gehad en is altijd  redelijk vrij geweest onder de manager operations. Nu ik teamleider ben, merk ik dat niet iedereen mijn accepteert als leidinggevende. Er zitten enkele energiezuigers in, we zitten met structurele onderbezetting en de communicatie met het moederbedrijf (in hetzelfde pand) is niet optimaal. Nu ben ik zelf een "zachte" leidinggevende,  maar wat kan ik doen om deze mensen beter in het gereel te krijgen?"

Antwoord
Het werken met professionals en materiedeskundigen vraagteenspecifieke stijl van leidinggeven. De communicatieproblemen lijken mij met cultuurelementen in de organisatie te maken en de structurele onderbezetting zul je snel moeten aanpakken.

Deskundigen
Als je met mensen werkt die deskundig zijn in iets, dan betekent dat in de meeste gevallen dat ze goed zijn in wat ze doen.Ze kunnen over het algemeen vrij zelfstandig aan de slag en hebbendan ook weinig begeleiding nodig. Ze houden er vaak niet van rekenschap te geven van hun taken en praten liever met collega’s onder elkaar over knelpunten dan met leidinggevenden. Ze zijn gericht op de inhoud en(technische) informatie. Hethelptals je als ledinggevende ook een deskundige bentop hun werkgebied. Dan ben je namelijk bijna direct één van hen. Anders moet je daar duidelijk in zijn. Zij hun vak, jij jouw vak.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10