zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Hoe om te gaan met een medewerker die mijn functie wilde?

Door: Asha Kalijan
 
Vraag
"Binnenkort start ik als teammanager. Binnen mijn team is er iemand die eveneens gesolliciteerd heeft op deze functie, maar het (dus) niet geworden is. Ik verwacht dat dit de nodige spanningen kan gaan geven. Hoe kan ik daar het beste mee omgaan?"

Antwoord
Als je collega afgewezen is voor de functie van teammanager en jij bent het geworden en hij werkt ook nog in jouw team, dan ligt dat natuurlijk gevoelig. Onderdeel team
Dat het gevoelig ligt, zul je niet helemaal goed kunnen maken en dat hoef je ook niet. Als het je medewerker duidelijk is waarom hij het niet geworden is, dan kan hij aan die punten werken. Je mag hem die ruimte geven en eventueel kun je die punten benoemen als het ter sprake komt. Als hij ambities heeft om elders teammanager te worden, dan gaat hij toch wel verder solliciteren, alleen daar heb je nu geen boodschap aan. Hij is nu onderdeel van het team, met jou als teammanager.



Opstelling: waardig
Hoe jij je opstelt is wel belangrijk. Ik weet niet wat voor team het is en hoe jij leiding geeft, maar behandel hem in ieder geval niet als iemand die ‘geïnstrueerd’ moet worden. Geef hem vooral in het begin wat ruimte. Delegeer werkzaamheden en laat hem het verder zelfstandig uitzoeken. Geef hem professioneel feedback enkijk dan hoe hij daarop reageert. Behandel hem ‘waardig, zodat hij zich ook zo gaat voelen. 
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10