zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Welk imago past bij een manager?

Door: Asha Kalijan
 
Vraag
"Vijf maanden geleden ben ik begonnen als verkoper in een verkoopsteam dat juist was begonnen aan een nieuw project. Na twee weken werd ik al gepromoveerd tot teamleider, wegens zware fouten van de vorige teamleider. Nu, enkele maanden later is mijn team het beste team van in het totaal drie teams geworden. Binnenkort heb ik de mogelijkheid door te groeien tot regiomanager, een promotie die ik niet mis wil lopen. Een probleem volgens mij is mijn imago. Welk imago past bij een manager?"

Antwoord
Welk imago een manager moet hebben, is een erg algemene vraag. Natuurlijk heeft elke manager een goed imago nodig, maar dat moet je bezien in de context van de persoon van de manager en de organisatie. De achtergrond van je vraag is dan ook cruciaal. Hoe kom je op die vraag en waar twijfel je aan?

De tussenbalans
De successen die je bereikt hebt tonen je resultaatgerichtheid en je daadkracht. Je krijgt goede kansen die je zeker niet moet laten liggen. Je carrière gaat echter hard en daarom is het opmaken van een tussenbalans geen gek idee.

Om te beginnen kun je stilstaan bij enkele vragen over je getoonde kennis, vaardigheden en (non-verbaal en verbaal) gedrag:
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10