zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

C'est ci n'est pas un hallucinatie

Door: Ilja van Roon ,   15-04-2006,   01:10 uur
 

Het taalgebruik onder managers en directeuren wil nog wel eens - hoe zeg ik dit diplomatiek - ambigu zijn. Ze vragen betere 'performance' of meer 'synergie'. 'Best practices' wil ook nog wel eens een 'key issue' zijn. Mooie woorden, spannende kreten, maar wat betekenen ze nu precies? Waarschijnlijk dat iedereen in de organisatie aan het hallucineren is.


Taal is iets magisch. Het helpt ons vorm te geven aan onze emoties en ideeën en die te delen met anderen. Helaas wil er nog wel eens wat fout gaan in de vertaalslag van onze innerlijke wereld naar taal, en, vervolgens, in de interpretatie daarvan door onze gesprekspartner. Het resultaat is dat het woord soms een krakkemikkige weergave is van wat we nu echt bedoelen.

Mijn ervaring is dat dit soort ‘vertaalfouten’ een eigen leven gaat leiden. Je kent vast nog wel dat spelletje op school: iedereen zit in een kring, de leraar fluistert iets in het oor van de een, die geeft het door aan de ander, etc, totdat de laatste persoon is bereikt. “Ik houd van appels” verandert zo op mysterieuze wijze in “alle roze stoelen zijn boos.”

hallucinatie
Ja, lach er maar om, maar dit gebeurt dus ook op de werkvloer, wanneer plannen worden gemaakt, taken worden verdeeld en resultaten worden geëvalueerd. Denk aan managers en directeuren die beleid baseren op begrippen die eigenlijk heel erg vaag zijn. Want wat is nu precies 'synergie'? Hoe weet je dat je het hebt bereikt, hoe ziet dat er dan uit? En wat is dan ‘higher performance’? Van wie, ten opzichte van wat, over welke periode?

Jij en je collega’s hallucineren dus. Elk van ons leeft in een persoonlijke waanwereld. We denken dat we elkaar begrijpen, terwijl onduidelijk is wat we nu precies willen, denken, of voelen. In de waan van de dag, rennend van de ene vergadering naar de ander, verliezen collega’s zo zicht op de werkelijkheid en elkaar.

luisteren...
Misschien komt dit gedramatiseerd over, maar is dat het ook echt? Stel jezelf de komende tijd eens voor beter te gaan luisteren naar wat anderen op de werkvloer zeggen. En luister vooral ook naar wat ze niet zeggen: de details, de ‘specifics’, al die zaken die eendimensionale begrippen openbreken en er levende, dynamische dialogen van maken.

Hoe? Stel jezelf – en je gesprekspartner - een simpele vraag: “wat betekent dat nu precies?” Tip: doe het met een onschuldig gezicht en oprechte interesse (je moet immers nog langer met elkaar werken). Want je zult al snel merken dat je gesprekspartner stokt in zijn of haar betoog, hard gaat fronsen en misschien wel heel lang stil valt. Soms lijkt het wel alsof ze dan pas echt voor het eerst gaan nadenken over wat ze nu precies bedoelen.

opklaring
En dat is het moment dat de hallucinatie begint op te klaren en er helderheid komt over wie nu wat precies wil. En het moment dat beleid pas echt scherp en effectief wordt gedefinieerd en dat alle medewerkers op dezelfde golflengte komen te zitten.

Waarschuwing: dit soort vragen kunnen heel bedreigend overkomen. Soms is ambiguïteit een excuus voor matig beleid of een manier om gebrek aan creativiteit te maskeren. Maar ja, wat betekent ‘creativiteit’ nu precies? Tja, eh...dat is....tja...

 
 Doorsturen    1 reactie

 
 
 
Over de auteur:
Ilja van Roon (Lucid Communication) writes about global business, geopolitics, and technology for Fortune 500 executives, government ministers and entrepreneurs. His book Capture. Deliver. Excel. explains how to apply the principles of business writing and is available as a free download.
 

Laatste weblogs

  Watjesverkoop: maak uzelf niet blij met een dooie mus
  Hoe ga je van "superdruk en ik heb niets af" naar rustig werken met focus "het was een leuke dag en de belangrijke dingen zijn klaar"?
  Hoe fix je een verstoorde privé-werk balans?
 
reacties
 
Jan Maasland  |   | 
15-04-2006
 | 
15:45 uur
Goed betoog. In de managementteams waarin ik heb gezeten werd veelvuldig gebruik gemaakt van veel te abstract managementjargon. 'We moeten pro-actiever worden', 'talent van medewerkers beter gebruiken' of, nog mooier: 'de organisatie moet gekanteld worden'. Als ik dan vroeg 'Hoe dan precies?' bleef het vaak lang stil en keken ook de overige MT-leden mij glazig aan. Alsof IK gek was. Door niet mee te praten in hun jargon, plaatste ik mij buiten de groep. Je waarschuwing, Ilja, is dan ook terecht.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Luie manager voorkomt burn-out
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
De vier belangrijkste ontwikkelingen voor de M&A-markt
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten
Vijf trends op de arbeidsmarkt voor banking & financial services
Goed management boost de productiviteit
Slecht weer grootste oorzaak van baaldag voor Nederlanders
Zijn telematica- en ritsystemen in auto’s wel privacyproof?
Vier thema's die de M&A markt in 2018 domineren
meer top 10
vacatures
meer vacatures