zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Over fietsen met Verdonk en leiderschap

Door: Asha Kalijan ,   13-04-2006,   11:31 uur
 

Even terug naar 8 maart jl. Het was Internationale Vrouwendag en minister Verdonk gaf de aftrap van ‘Fietsvriendinnen' dat autochtone en allochtone vrouwen via fietsen met elkaar in contact brengt. Ik was één van de genodigden en nieuwsgierig. Het was de dag na de gemeenteraadsverkiezingen en het aftreden van Van Aartsen was niet zo lang bekend.


De mindset van vrouwen
Onder de aanwezigen gingen al gauw stemmen op dat Verdonk de nieuwe lijsttrekker zou worden. Later op die dag maakte ze bekend dat ze geen gooi zou doen naar het lijsttrekkerschap, omdat ‘anderen beter waren’. Met die opmerking maakte Verdonk bij mij een heleboel vragen los. Want juist op deze dag had ik een andere opmerking verwacht, een iets bedachtzamere. Internationale Vrouwendag is ontstaan als strijd voor het kiesrecht voor vrouwen. Daarom vond ik de toevallige omstandigheden dit jaar zo interessant: Vrouwendag, de gebeurtenissen na de gemeenteraadsverkiezingen èn de aanwezigheid van minister Verdonk als prominente vrouw in de politiek die mogelijk alle glazen plafonds zou moeten hebben doorbroken.
Gedragskundig gezien erg interessant allemaal. Er was veel applaus en veel pers, met het oog op haar eventuele kandidaatstelling als lijsttrekker. Zeker 80% van de aanwezige vrouwen begroetten de minister met een warm onthaal. Opvallend was de diversiteit. Autochtoon, allochtoon met en zonder hoofddoek. De gemiddelde leeftijd was 43 jaar.
Aan het merendeel van de ongeveer tachtig aanwezige vrouwen en de aanwezige pers lag het niet dat ze niet direct ‘ja’ zei op een eventuele kandidaatstelling. Een directe ‘ja’ of een aanwijzing richting een ‘ja’ was zeker krachtiger geweest, dan de reden die ze opgaf. Waarom deed ze dat dan toch niet? Is de mindset van vrouwen dusdanig dat ze altijd voorzichtig opereren, anderen altijd beter vinden en pas kiezen als ze zien dat ze draagvlak hebben? Moeten vrouwen gevraagd worden?

Rolmodel
Naast mij stond op een gegeven moment een correspondent van een kwaliteitskrant: ‘ze wordt behandeld als een beroemdheid … geen kritische noot…’. We bespraken het warme onthaal en de afwezigheid van politieke thema’s. Ging het de aanwezigen dan toch om het vrouwzijn alleen? Was de minister een rolmodel?

Wel politiek bedreven
Die vraag had ik al gesteld aan een voorzitter van een vrouwenvereniging. Haar antwoord: ‘ik wil gewoon dat Verdonk vrouwenzaken steunt. Haar invloed gebruikt. Meer niet”.
De aanwezige vrouwen waren tactischer dan op het eerste gezicht leek. Ze verzuimden niet de naam van hun organisatie te noemen als ze zich voorstelden aan de minister.
Hoewel men niet sprak over politiek, betekende dat niet dat er geen politiek werd bedreven.

Moest of wilde ik iets zeggen tegen de minister? Ik vond het geen plek voor een inhoudelijk gesprek, al zal een dergelijke kans zich niet gauw voordoen. Het enige wat ik tegen haar zei: “goed dat u er bent”. En dat meende ik. Gezien de stromende regen, het nieuws over het aftreden van Van Aartsen, wat wellicht een kleine interne partijcrises moet hebben veroorzaakt, en natuurlijk de doelgroep waar ze zich tussen bevond, die zich mogelijk kritisch zou kunnen uiten.

Grenzen opzoeken
Het gaat mij nu niet om de politieke voorkeur van vrouwen, mannen, managers, directeuren of om de kandidaatstelling van partijen. Daar zijn voldoende andere platformen voor. Ik ben wel geïnteresseerd in het gehele proces van handelen van individuen en partijen. De korte ontmoeting met Verdonk gaf mij stof tot nadenken. Vind ik de gang van zaken rond haar als ‘politieke’ vrouw interessant of gaat het om het gedragskundig perspectief? Het laatste, want is het niet interessant om allemaal onze grenzen te mogen opzoeken, met wel als verantwoordelijkheid het zo goed mogelijk te doen, draagvlak te creëren, te luisteren naar wat nodig is en daarbij vooral te leren van wat we minder goed doen?

Leiderschap
Bij het opzoeken èn het aanbrengen van grenzen hebben we te maken met leiderschap en (zelf)sturing. Het professioneel bezig zijn als vrouw, man, manager of directeur brengt met zich mee dat we ook belang hebben bij een goed ondernemersklimaat. Dat kan veel beter in de praktijk. Het ontbreken van de structurele aandacht voor de praktische kanten van het ondernemersklimaat (en de zichtbaarheid van wat misschien wel gedaan wordt) is opvallend, terwijl we wel onze monden vol hebben van innovatie, kennistechnologie en werkgelegenheid. Maar iets in gang zetten en dat vervolgens voortzetten en verankeren gaat niet vanzelf. Daarvoor moeten we continue kunnen en willen investeren en daar horen de juiste randvoorwaarden bij. Het oppakken van de (mede)verantwoordelijkheid voor het juiste ondernemersklimaat door de politiek is niet altijd duidelijk en zichtbaar.

De vraag is hoe we scoren tot dusver en wat we nodig hebben om betere, kwalitatief goede resultaten te boeken met z’n allen om zo werkelijk verschil te maken. Ik denk dat we vooral (meer) sterke leiders nodig hebben in organisaties, in het onderwijs, in de maatschappij.
Leiderschap is dan niet synoniem (al lijkt dat soms zo) aan het scoren op de korte termijn of tijdelijk zaken en mensen in beweging en beroering brengen. Het kan wel een beginpunt zijn.
De weg naar leiderschap is en blijft een ontwikkelingsproces.

Ik wens minister Verdonk veel leiderschap toe.

Asha Kalijan

 
 Doorsturen    1 reactie

 
 
 
Over de auteur:
Asha Kalijan is organisatieadviseur, managementcoach en directeur van Adimco.
 

Laatste weblogs

  Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
  Projectmanagement is ook bier en bitterballen!
  Hoe bespeelt u koppige klanten?
 
reacties
 
sandra nesvadba  |   | 
16-04-2006
 | 
15:55 uur
Well done!

Gr. S
==========

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
Werkgevers onderschatten risico’s van geldgebrek bij personeel (3) 
Student wil niet lenen (1) 
42 procent werknemers wil verbod op bereikbaarheid buiten werktijd (2) 
beurs
Stijgers Dalers
Oci 19.99  4.8 %
Nutreco 47  3.9 %
Arcadis 19.46  3.7 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.03  -5.8 %
Galapagos 78.27  -2.6 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street start rustige week in het groen
Wall Street richting hoger slot
meer beurs
top10
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers
#MeToo: Gevolgen nog veel ernstiger bij intimidatie
Tanja Roeleveld verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2017
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
Ronald Doesburg wint Young Captain Award 2017
Vliegtuig-wifi nog steeds duur en beperkt in aanbod
meer top 10
vacatures
meer vacatures