Reactie: Wellicht handig als energiemaatschappijen weer meer gaan samenwerken als het gaat om energie opwekking om kosten lager te houden en maximale efficiëntie te realiseren.
Reactie: M,
U geeft in uw inleiding aan ''En het draait bij marketeers weer gewoon om de klant''. In de rest van uw artikel gaat u daar feitelijk niet op in. jammer
Reactie: Deze vier manieren zijn allemaal onzin! Dat van die zwaarte ten eerste, de zwaarte van een klokje is zeer gemakkelijk aan te passen. Schroefdeksel open en een kwestie van een beetje metaal of een zwaarder deksel toevoegen en klaar is kees. Veelal chinese, automatische horloges hebben tegenwoordig een sekondewijzer die traploos loopt, evenals het loepje die ze er standaard al in hebben zitten. En die vergroot gewoon hoor, niks aan de hand. de echte verschillen zitten veel verfijnder. De chinesen weten echt wel wat ze doen qua replica's. Ook zij hebben tientallen jaren ervaring opgedaan in het namaken van deze veel te dure zwitserse uurwerken. Gewoon bij de Rolex of Breitling dealer navragen bij twijfel, en niet op deze bovenstaande tips ingaan.
Reactie: @Lean in de Zorg
Recent enkele dagen mogen verblijven in een ziekenhuis dat zich lean (en lief) noemt, maar geen spoor van enige vorm van lean. Zeer complexe processen die ook heel eenvoudig zouden kunnen zijn. Totale chaos, ook binnen routinematige handelingen. Ik heb daar drie dagen mogen verblijven en zag alleen op mijn behandeling een verspilling van zeker 5000 euro. Als ik met mijn ervaring in organisatieverandering naar de hele organisatie keek zag ik miljoenen besparingen enkel al op de processen.
Daarna eens gaan kijken bij andere ''lean'' ziekenhuizen en ik ben er van overtuigd dat als Rutte de excellence systemen uit met name de automotive, waarvan lean een onderdeel is, zou implementeren in de Zorg we ons totaal geen zorgen meer hoeven te maken over bezuinigingen. De Zorg alleen kan, door de kwaliteit te verbeteren, het totaal aan bezuinigen makkelijk opbrengen, zelfs zo dat de 3% norm een 0% norm kan worden.
De adviseurs die beweren lean te implementeren in de Zorg weten totaal niet waar ze mee bezig zijn!
Reactie: Lean is niet alleen populair bij het bedrijfsleven maar ook in de zorg. Steeds meer zorginstellingen gaan aan de slag met lean met mooie resultaten.
Reactie: Ik vraag me af wat in genoemd onderzoek de definitie van ''ziekte'' is. Als daar in medisch opzicht geen eenduidigheid over is aan de hand van geaccepteerde criteria (bv UWV normen) dan heb je aan de uitkomsten van zo'n onderzoek ook niets.
Reactie: Dat zie ik precies zo Herman. Het willen zien, weten en werken met wat er met de mensen in dit team bezighoudt en zo naar verbetering van de situatie te komen/uit de negatieve spiraal te komen is, zo te lezen, niet iedereen gegeven.
Reactie: Mannen zijn ook gevoelig, wellicht meer dan vrouwen. En op het gevoelige vlak van sex en erotiek meer oplettend.
Geen wonder dat vrouwen op de werkvloer zich massaal inspannen voor een geblondeerd sexpoes uiterlijk, op alle niveaus.
Reactie: Bedankt voor dit bericht, ik begeleid ondernemende en leidinggevende vrouwen juist op dit punt. Vrouwen hebben nog een vertaalslag te maken, mogen zich nog ontworstelen aan de overtuiging dat ze mannen moeten kopiëren om serieus genomen te worden.
Zichzelf zijn, juist je vrouwelijke kwaliteiten gebruiken levert in samenspraak met mannelijke kwaliteiten creëert een superproduct en -proces.
Als wij, vrouwen, ons verbinden, en volhouden onszelf te zijn, leren mannen en stropdasvrouwen hoe het anders en mooier kan.
Reactie: Een deel van de mensen richt zich meer op overzicht, de grote lijn. Een ander deel blijft 'haken' op wat niet goed is, de verschilzoekers. Deze mensen hebben de behoefte om alles te laten kloppen. Dit is, net als de behoefte aan overzicht, een kwaliteit.
Deze behoefte lijkt bij deze case sterk aanwezig te zijn. Daarom moet de betrokkene wel reageren, met als onderbouwing: het moet toch kloppen?
Wanneer teamleden op de hoogte zijn van elkaars verschillende behoeften en daarmee invalshoeken, dan kunnen zij elkaar gaan aanvullen. Dat kan door het gedrag, de manier van reageren en communiceren te benoemen. In dit geval gericht op overeenkomsten en gericht op verschillen.
Mijn reactie komt voort uit mijn onderzoek naar de motivatiebehoeften van mensen.
Reactie: Ik sluit mij helemaal aan bij de voorgaande reacties. Bovendien gebruik ik zelf de social media in de privé-sfeer, wat ik daar doe, staat n.m.m. los en heeft niets te maken met mijn werk-sfeer (helaas heb ik geen werk, net als velen met mij). Ik zal (tenzij anders vermeld) altijd op persoonlijke titel posten. Daarbij heb ik Twitter afgeschermd, wil ik daar in beginsel geen zakelijke contacten hebben, idem Facebook. Beiden zie ik als privé dus, waar een werkgever niets mee te maken heeft. LinkedIn is voor mij een iets ander verhaal, dat gebruik ik puur zakelijk.
Resumerend zou ik willen zeggen dat een afwijzing n.m.m. gestoeld moet zijn op iemands kennis/capaciteiten (of het gebrek eraan), en niet op een of andere post op social media.