zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Nooit meer Hollanditis!

Marian Driessen   |    |  17 september 2013
Reactie: Inhoudelijk heb ik geen commentaar op dit artikel, maar hoe ''Hollanditis'' omschreven wordt, klopt niet. Destijds in de vroege jaren '80 bestond er een heel legioen zeer actieve Anti Kernwapen demonstranten. Op het museumplein in Amsterdam demonstreerden ooit bijna 1 miljoen mensen, en met name in de USA werd dit verschijnsel Hollanditis genoemd.
Er bestonden zelfs buttons, met de tekst ''Beware, I've got Hollanditis''. Het stamt dus uit de anti-kernwapen demonstranten en heeft niets te maken met de economie.
 

Nooit meer Hollanditis!

Marian Driessen   |    |  16 september 2013
Reactie: Inhoudelijk heb ik geen commentaar op dit artikel, maar hoe ''Hollanditis'' omschreven wordt, klopt niet. Destijds in de vroege jaren '80 bestond er een heel legioen zeer actieve Anti Kernwapen demonstranten. Op het museumplein in Amsterdam demonstreerden ooit bijna 1 miljoen mensen, en met name in de USA werd dit verschijnsel Hollanditis genoemd.
Er bestonden zelfs buttons, met de tekst ''Beware, I've got Hollanditis''. Het stamt dus uit de anti-kernwapen demonstranten en heeft niets te maken met de economie.
 

Authentiek zijn, waar is dat goed voor?

Ellen   |    |  16 september 2013
Reactie: Authenticiteit is toch vooral dicht bij jezelf blijven?! Als je dan zelf graag zakelijk en afstandelijk bent (en zeer waarschijnlijk ook zo bent in het privéleven), dan is om persoonlijk met medewerkers te worden juist absoluut niet authentiek. En dat wordt door medewerkers ook doorzien en als negatief ervaren; 'Hij doet maar alsof.'.

Dus doe zoals je bent, dat is authentiek. Al het andere is toneelspelen en kost (te) veel energie.
 

Loonstrook kampt met een imagoprobleem

Isaac   |    |  16 september 2013
Reactie: Dag allen - ik heb 35 jaar loondienst- en loonstrook-ervaring en het is een schande wat men afdrukte. Het zijn meest technische, alleen voor de loon-administrateur begrijpelijke, overzichten. Of het nu gaat om RAET of ADP of mijn huidge 6 pensioen-betalers: het is droevig. Niet alleen de formulier-opmaak maar ook de lay-out met tarieven, %%% en semi-totalen is belabberd. Vooral de posten die vanaf een afwijkende/hogere/lagere/samengestelde positie berekend worden zijn crazy.
Omdat bij de meeste werknemers er maandelijks weinig verandert laat men het erbij en loopt men even bij HR binnen. Na uitleg vergeet men het gewoonlijk weer tot - a) het totaal lager is b) de jongste wijziging opduikt.
Binnen de salaris-afdeling van bedrijven is dit een echt low-interest product: maandelijks wc-papier en meer niet. Veel salaris-processors sturen dan ook geen maandelijkse overzichten meer tenzij: er iets is gewijzigd.
''Iets wijzigt'' in modern Nederlands.
Natuurlijk kan je je er in verdiepen - het gaat uiteindelijk om je inkomen/poen nietwaar? Waarom klagen, je kan het toch leren!?
het is mij ook gelukt.

 

Loonstrook kampt met een imagoprobleem

Michiel   |    |  16 september 2013
Reactie: Waarom niet beginnen met een verklaring van de afkortingen op het document? Een afkorting die voor HR zeer vanzelfsprekend is hoeft dit voor medewerkers niet te zijn. Voordrukken kost niets en helpt wel.
 

Tweede inkomen: de nieuwe norm in Nederland?

Job van de Pol   |    |  16 september 2013
Reactie: Het is een simpel gegeven dat mensen zonder werk of met simpelweg te weinig inkomen er iets willen bijdoen. Steeds meer mensen jong en oud met diverse achtergronden melden zich aan bij ons bedrijf. Een trend die we zeker nog lang zullen zien aanhouden. Met name in ''onze'' sector (werken vanuit huis) loopt het bijzonder goed. Zeker bij SCnet omdat mensen die zich bij ons aanmelden nooit entree-gelden of verplichtingen hebben.
 

Authentiek zijn, waar is dat goed voor?

Mauritz   |    |  16 september 2013
Reactie: Public Relations vertaalde men vroeger naar ' to be good and tell it '. Maar doelde men daarbij op correcte, open, integere en billijke en verantwoordelijke beleidsvoering ? Een medewerker kan niet geven wat er niet in zit.Het is al uiterst moeilijk om resultaatgericht denken tussen de oren te krijgen ! Mobbing en rattigheid werd in de meeste gevallen.zelfs niet in het HRM-departement opgemerkt. Authentieke leiders hebben het voorwaar niet voor de wind.
 

Loonstrook kampt met een imagoprobleem

Hans   |    |  16 september 2013
Reactie: ''Het is duidelijk dat de loonstrook kampt met een imagoprobleem''.

Dit is weer een geheel nieuwe invulling van de betekenis van het woord ''imagoprobleem''... Het is gewoon een overzicht met getallen. Wie delen of begrippen op dat overzicht niet begrijpt, moet zich laten informeren.

Het gaat hier gewoon om de inhoud. Waarom dan over imago praten?

Getekend,
een werknemer met loonstroken.
 

Moet ik ingaan op de avances van mijn directeur?

E   |    |  16 september 2013
Reactie: Het antwoord is simpel; ongeacht welke marsroute je kiest; uiteindelijk ben jij degene die een andere baan kan zoeken. Tijd om nu reeds om je heen te kijken. Beschaamde 'macht' wanneer je niet ingaat op avances maakt wrokkig en in de tussentijd is je goede naam in de wandelgangen al naar de filistijnen.....
 

Nederlanders meest afhankelijk van mobiele telefoon

Mobiel verkopen   |    |  16 september 2013
Reactie: Ik schrik er niet van dat 34% van de bevolking in Nederland zonder zijn/haar mobiele telefoon meer kan, ik had eigenlijk een hoger procentueel getal in gedachten. Want de mobiele telefoon is tegenwoordig een communicatiemiddel dat niet meer weg te denken is!
 

Rem op economische groei door onbenut innovatief talent

sjef smeets   |    |  16 september 2013
Reactie: Innovatie is het ondergeschoven kindje in Nederland. Daar vecht ik al meer dan 25 jaar tegen. De fnuikende bureaucratie omtrent innovaties is de oorzaak van het feit dat we de slag om innovatie verloren hebben. Dat een ASML daar de uitzondering op is ie helaas te betreuren. Als we innovatie op deze wijze door zetten dan zal het nooit iets worden.

Heb zelf het plan om binnen twee jaar daar een oplossing voor te starten. Het zal totaal nieuw zijn voor nederland om op deze wijze met innovatie om te gaan. Maar dat het zal werken is meer dan duidelijk. Geen overheidsbemoeienis en geen bureaucratie, maar techneuten van allerlei soorten in een team samen
 

SER-advies; meer preventie en betere privacy werknemer?

Monique   |    |  14 september 2013
Reactie: Weet helaas ook uit eigen ervaring dat dit juist is, zieke werknemer staat er mooi alleen voor.
 

SER-advies; meer preventie en betere privacy werknemer?

Roger   |    |  14 september 2013
Reactie: Idd Ellen want 'wie betaalt, die bepaalt'.
 

Loonstrook kampt met een imagoprobleem

Isaac   |    |  13 september 2013
Reactie: Weet je waaraan de ''loonstrook'' om te beginnen zijn slechte imago ontleent? Doordat hij, na 100 jaar, zelfs hier door professioanals nog ''l o o n s t r o o k '' wordt genoemd. In mijn eerste baantje, 52 jaar geleden, kreeg ik een loonstrook - een doorschrijfboek van 100 cm breed met uitscheurbare loonstrookjes... noem het ding toch eens ''salarisfrekening''. We spreken toch ook niet meer van ''kengetal'' ipv netnummer? Het voortdurend gebruik van gedateerde woorden en uitdrukkingen besmet het imago van zo'n product of dienst. ''Stomerij..''? etc. Als de marketing-communicatie-afdeling van zo'n werkgever of hun salaris-verwerker daar nu eens naar keek? Idee? Onderscheidend!
 
< vorige 372 373 374 375 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10