zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

KPN gaat vrouwen voorrang geven bij verdeling topfuncties

26 oktober 2009 - KPN gaat vrouwen bij benoemingen op topfuncties voorrang geven. Dat maakte topman Scheepbouwer bekend op NOS.nl. Het hogere management van KPN bestaat nu voor zeventien procent uit vrouwen. Maatregelen om dat percentage omhoog te krijgen, hebben volgens Scheepbouwer nog te weinig effect gehad.


Bron: NOS.nl
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwen eisen quotumregeling voor meer vrouwen aan de top
 Bedrijfsleven: er wordt genoeg gedaan voor topvrouw
 Donner wil geen topvrouwenquotum
 Vrouwen die klagen worden overgeslagen
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
26-10-2009
 | 
08:49 uur
Als vrouwen niet in de top terecht komen ligt dat - enkele uitzonderingen na - aan de vrouwen zelf. Gaan we nu krampachtig vrouwen naar voren schuiven, en als dit zo is ben ik benieuwd waarom het die vrouwen dan op eigen kracht niet gelukt is.
Verder kan er ook stempel op geplakt worden, immers ze is naar voren geschoven en heeft het niet zelf voor elkaar gekregen.
Redenen die er wellicht niet toe doen, maar wel een rol spelen in het bedrijfsleven.

Een belangrijker aspect is degene die de mannen en vrouwen op de huidige topfuncties gezet heeft. Zijn dat wel de juiste mannen en vrouwen en is er altijd wel gezocht naar de beste man of vrouw op de juiste plaats. Daar gaat het maar al te vaak mis en dat wil zeggen dat de zware HRM functionarissen en de eindverantwoordelijken mogelijk hebben zitten slapen. Ontwikkeltrajecten kan je in iedere organisatie loslaten en managers kunnen mensen die het kunnen en willen prima stimuleren om in een ontwikkeltraject te stappen en zich op deze weg te ontwikkelen tot ze een topfunctie aankunnen.
Het staat of valt met de juiste man of vrouw op de juiste plaats en niet van welk geslacht deze persoon is.
Sander Berkhout  |   | 
26-10-2009
 | 
09:45 uur
Wat een onzin maatregel zeg. Dit slaat werkelijk nergens op. Wat gaan de mensen denken die de gelijke functie bekleden en te maken krijgen met iemand die een voorkeurs behandeling heeft gekregen? Hoe gaat het personeel daarop reageren. Moet je je voorstellen als zo'n vrouw die op die manier haar functie heeft gekregen een blunder maakt of een impopulaire maatregel moet nemen.

Zoals mevrouw van Wanrooi aangeeft: de juiste persoon op de juiste plaats. En als dat betekend dat het uitsluitend mannen zijn...so be it. Mensen moeten stoppen met zeuren. Bedrijven zijn geen filantropische instellingen en zullen, zolang het er geen normen en waarden worden overschreden, zelf moeten kunnen uitmaken wie de beste is. Maar positieve disciminatie zoals dit is, blijft discriminatie!
Phil  |   | 
28-10-2009
 | 
09:01 uur
Waar komt toch ineens die krampachtigheid vandaan om vrouwen in topfuncties te benoemen en mannen uit te sluiten van de mogelijkheid te solliciteren? De vrouwen met de juiste vaardigheden, kennis en ambitie komen er heus wel en als ze denken de kans niet te krijgen dan beginnen ze een eigen bedrijf waarbij ze tot grote hoogten kunnen klimmen zoals in de praktijk blijkt.
Nu is het KPN en daarvoor moest er met alle geweld een vrouwelijke korpschef worden benoemd. Een vrouw die zich kennelijk goed had 'verstopt' en niet kon worden gevonden. Welke andere groepen komen straks aan de beurt die ondervertegenwoordigd zijn in de top van bedrijven en instellingen? Transseksuelen misschien? Of gaan we straks kijken naar ondervertegenwoordiging op basis van lichamelijke handicap? Kennelijk zien wij het toch verkeerd want zelfs de meerderheid van de bewoners van de Tweede Kamer is voorstander van deze discriminatie van mannen of zouden zij misschien ook niet weten hoe je de beste persoon op een toppositie krijgt?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10