zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Baas heeft steeds meer last van geldproblemen werknemer

8 april 2009 - Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met de financiële problemen van werknemers. Uit een peiling van het Nibud, blijkt dat de helft van de bedrijven zegt dat de financiële problemen bij werknemers de afgelopen twee jaar zijn toegenomen.


Bron: NOS.nl
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemers met schulden bezorgen werkgevers steeds meer kopzorgen
 Werkgever van schuldenaar nu binnen enkele dagen bekend.
 Schulden slecht voor carrière
 Ontslag leidt naar betere baan
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
8-04-2009
 | 
09:24 uur
En opnieuw wordt er door de media die blijkbaar baat hebben bij een lange en diepe recessie een link gelegd naar de krediet-crisis.
Maar in dit geval hebben we het over mensen die een baan hebben, mensen zonder baan kunnen namelijk geen loonbeslag krijgen. Kortom, de financiele problemen hebben niks te maken met het besteedbare inkomen. De enige links die we kunnen leggen zijn leveranciers die wat sneller naar de deurwaarder lopen, al is het gros van de loonbeslagen aangevraagd en opgelegd door publieke of semipublieke organisaties. Koploper ons aller belastingdienst op de voet gevolgd door de nutsbedrijven.
Het kan zijn dat deze mensen in de hoogconjunctuur van nog geen jaar geleden zich te diep in de schulden hebben gestoken en daar nu de wrange vruchten van plukken. Er is naar mijn mening geen enkele link naar de recessie.
Anske Plante Professional Organizing  |   | 
8-04-2009
 | 
11:52 uur
Schulden ontstaan niet zomaar ineens en ontstaan ook niet door een paar grote uitgaven.
Schulden ontstaan langzaam.
Niet iedereen heeft een idee/visie op wat hij/zij belangrijk vind in het leven en hoe hij/zij met geld wil omgaan.
Er is geen overzicht, geen visie, er zijn geen prioriteiten en het geld dat binnenkomt wordt uitgegeven.
Zonder plan, zonder budget is het lastig overleven. En dat blijkt dan als zich plotseling iets vervelends voor doet. Dat kan dan niet worden betaald.
Mensen geven ook geld uit, zonder te weten of het kan. Zonder na te denken. Of omdat de media hen doet geloven dat ze gelukkiger worden als ze dat product aanschaffen. Of ze schaffen het aan omdat iedereen het heeft.
Het is belangrijk dat mensen zelf stevig in hun schoenen staan, weten hoeveel geld ze hebben, hoeveel ze kunnen uitgeven en wat ze willen bereiken in het leven.
Zonder visie kom je nergens.
zonder visie op geld zit je diep in de put (letterlijk en figuurlijk).
www.anskeplante.nl
Taira Seifaddini  |   | 
14-07-2009
 | 
19:33 uur
Geldproblematiek bij medewerkers van bedrijven is totaal geen nieuwe item.
Toen ik mij een paar jaar geleden ging specialiseren in het coachen en trainen van mensen die worstelen met hun financiën en/of geldproblemen hebben, was dit item niet eens bespreekbaar; geldproblemen lagen in de taboe sfeer.
Het is dankzij de huidige crisis, dat geldproblematiek meer bespreekbaar is geworden en men ermee naar buiten durft te komen. De crisis heeft impliciete probleem expliciet gemaakt . En in dat opzicht is het goed nieuws.

Het is alleen heel jammer dat men grootschalig probeert geldproblemen met symptoombestrijding op te lossen. Door bijvoorbeeld leningen en voorschoten te verstrekken, extra uren laten draaien etc. Men probeert geldproblemen met geld op te lossen, wat naar mijn mening per definitie niet mogelijk is. Want geldproblemen ontstaan niet door te kort aan geld of doordat mensen te kort schieten in hun rekenvaardigheden. Geldproblemen zijn geen oorzaak maar een gevolg van vaak onbewuste, beperkende denkpatronen van mensen die achter hun geldgedrag liggen. Willen wij geldproblemen definitief oplossen, dan moeten wij ons richten op de daadwerkelijke oorzaken en niet ons tijd, geld en energie verspilleen aan de bestrijding van de symptomen bestrijding en maatregelen die alleen korte termijn oplossingen bieden en zorgen dat medewerkers met schulden na een poosje in hun oude manier van omgaan met geld en schulden maken terug vallen. De aanpak die de meeste schuldhulpverleners op dat moment bieden lijkt naar mijn mening meer op de sponsoring van geldproblemen dan op de definitieve oplossing ervan..
Uit mijn eigen coachervaring weet ik dat door de daadwerkelijke oorzaak van geldproblemen bloot te leggen en deze doelgericht aan te pakken, kan een blijvend gedragsverandering gerealiseerd worden. De weg naar de gezonde financiën gaat via een verandering van de beperkende geldparadigma bij mensen.

Taira Seifaddini; www.inquirytime.nl
Inquirytime- employers benefit

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10