zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managementconsultants verliezen op grote schaal personeel

Overstap naar concurrent levert consultant geld op

18 juni 2007 - Ze brengen enorme bedragen in rekening om u te vertellen hoe u uw zaken beter kunt regelen, maar managementconsultants zouden ook eens een blik in hun eigen keuken moeten werpen. Consultancyfirma's in Europa en de VS verliezen namelijk jaarlijks gemiddeld een derde van hun werknemers.

De explosieve vraag naar consultants heeft tot grote krapte in de branche geleid, zo blijkt uit onderzoek van werving- en selectiebureau Top-Consultant.com. Het gemiddelde personeelsverloop bedraagt vijftien tot twintig procent en dat zal de komende jaren naar verwachting alleen maar meer worden. Een bevinding die onderschreven wordt door het feit dat de grote meerderheid van de ondervraagde consultants verwacht gedurende zijn carrière voor tenminste drie bazen te werken.

Lokkertjes


Tony Restell, directeur van Top-Consultant.com director, zegt dat de huidige situatie ook een enorm effect heeft op de secundaire arbeidsvoorwaarden en bonussen die consultancyfirma's aanwenden om personeel aan te trekken. "Het grote personeelsverloop heeft inmiddels topprioriteit voor de firma's. De meesten van hen werken bovendien voor tarieven die stukken lager liggen dan voorheen. Ze kunnen hun bestaande personeel dus geen grote salarisverhogingen of aanzienlijke bonussen bieden. Ten gevolge daarvan zien de meeste consultants een overstap naar de concurrent als de beste manier om meer te verdienen, de lokkertjes liegen er immers niet om. Daarom is het personeelsverloop zo groot. En daarom zullen de firma's ook de komende jaren vijftien tot twintig procent van hun personeel moeten vervangen."

Verhuizen
Verhuizen blijkt overigens een positief effect te hebben. Firma's die zich buiten de hoofdstad vestigen houden hun personeel veel langer vast. Vooral omdat de beschikbare managementconsultants in de regio natuurlijk veel minder werkgevers hebben om uit te kiezen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Michelle Mengerink  |   | 
13-08-2007
 | 
08:53 uur
Volgens mij houd je je personeel niet vast door lokkertjes. Zorg dat iemand uitdaging blijft vinden in zijn werk en biedt een prettige werkomgeving waar het personeel zich serieus genomen voelt en mee kan denken. Dan heb je niet het hoogste salaris nodig en de beste bonussen. Mocht er dan toch personeel weg gaan dan moet je alleen maar blij zijn. Deze mensen wilde je toch eigenlijk niet hebben.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10