zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager zoekt antwoorden bij helderziende

Manager vindt steeds vaker bevestiging in spirituele wereld

10 mei 2007 - Het harde zakenleven lijkt in eerste instantie moeilijk verenigbaar met de 'softe' spirituele wereld van helderzienden en waarzeggers. Toch vinden meer managers de weg naar deze spirituele coaches, op zoek naar bevestiging.

Spirituele coaches houden vast aan hun 'beroepsgeheim' en managers geven het niet vaak toe, maar toch bezoekt een aantal van hen regelmatig een paragnost, astroloog of andere spirituele coach, zo blijkt uit een onderzoek van Intermediair.

Feedback


Volgens Ger Damen, directeur bij Berenschot HRM, hebben managers behoefte aan feedback. Hoe hoger ze op de bedrijfsladder staan, hoe minder anderen hen vertellen of ze goed bezig zijn. Hoogleraar bedrijfskunde Gerrit Broekstra waarschuwt echter voor 'de zoektocht in de duistere spelonken van de spiritualiteit'. Of spirituele coaches ook daadwerkelijk invloed hebben op het functioneren van managers is echter moeilijk vast te stellen.


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
ir Onno Nieveen, adviseur  |   | 
10-05-2007
 | 
10:59 uur
Eindelijk ontstaat er ruimte binnen organisaties voor de complementaire dimensie van ratio: intuitie.
Via technieken die al duizenden jaren hun waarde bewezen hebben, zoals bv. astrologie.
Juist mensen/managers die verder kijken dan hun neus lang is maken gebruik van het volledige spectrum van mogelijkheden en dat is ZOWEL ratio als intuitie!
De wetenschap zelf (via de kwantum fysica) is er overigens al jaren achter dat de ratio slechts een beperkt beeld genereert van de werkelijkheid.
heer E Geenen  |   | 
11-05-2007
 | 
10:58 uur
Mijnheer Nieveen,

Als astrologie al duizenden jaren zijn waarde heeft bewezen verbaast het me dat we nog steeds zo dom zijn om daar geen gebruik van te maken.
Daarentegen heeft intuitie volgens mij weer niets met astrologie te maken.

Ik ben het wel met u eens dat intuitie belangrijk is. Geen enkele beslissing kan mijn inzien genomen worden zonder intuitie. Bedrijven die alleen op ratio drijven helpen zichzelf binnen de kortste keren om zeep.

De gang van managers naar waarzeggers en helderzienden heeft voor mij ook niets te maken met eigen ontwikkelde intuitie. Dat heeft meer te maken met het afschuiven van verantwoording voor het nemen van beslissingen. Daarentegen is het leren om ruimte te nemen voor eigen intuitie een positieve ontwikkeling.

Niet alles is verklaarbaar en moet verklaarbaar worden; een goed gevoel is moeilijk onder woorden te brengen maar geeft meestal wel de doorstag tot het nemen van een besluit. En de meeste besluiten worden vaak al genomen vanuit gevoel en intuitie. Rijkerlijk overgoten met een, soms vals, rationeel sausje om het aannemelijk te kunnen maken.

Met vriendelijke groet





REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10