zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse manager leidt plezierige werkomgeving

Nederlanders hebben niet alleen plezier op het werk, ze zijn bovendien loyaal en pesten niet

16 maart 2007 - De Nederlandse manager is aardig voor zijn personeel. Bijna alle Nederlandse werknemers (97 procent) gaan met plezier naar hun werk. Verder zijn ze loyaal en doen niet aan pesten en discrimineren op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau ZebraZone.

Collega's in Nederland zijn bovendien loyaal tegenover elkaar. Uit het onderzoek blijkt dat bijna acht op de tien werknemers werkt in een team waarin iedereen participeert, niemand dominant is en de leidinggevende wordt gerespecteerd.

Pesten en discriminatie


Pesten en discriminatie komt nauwelijks voor op onze werkvloer. Van de Nederlandse ondervraagden zei 1,5 procent in het afgelopen jaar slachtoffer te zijn geweest van pesterijen op het werk. In België en Frankrijk was dat voor meer dan een op de tien werknemers het geval. In Nederland noemt 2,1 procent zich slachtoffer van discriminatie, tegen bijna 8,8 procent in België en 5,4 procent in Frankrijk.
Ongewenst seksueel gedrag komt in de drie landen ongeveer evenveel voor: vrouwen 1,3 procent en mannen 0,5 procent. Geweld maken werknemers in Nederland en België ongeveer evenveel (3,3 procent) mee en Fransen iets minder (2,1 procent).
Het zijn vooral collega's die zich schuldig maken aan pesterijen, discriminatie en geweld. Leidinggevenden zijn in 28,8 procent van de gevallen van pesten de schuldigen, bij discriminatie gaat het om 16,8 procent en geweld 8,3 procent.


Bron: Management Team
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer CWPG Dirks  |   | 
16-03-2007
 | 
08:10 uur
Het doet ons deugd dat er nu eindelijk eens iets positief staat in managersonline betreffende het werkklimaat. Wij kunnen als Faros medewerkers dit alleen maar onderstrepen. Wil je zoals wij veelvuldig doen, binnen de zorg verandertrajecten succesvol afsluiten dan is sfeer binnen een organisatie heel erg belangrijk. Wat wij als Farosgroep ook scherp in de gaten houden is dat wij zorgen dat de werksfeer tijdens de verandertrajecten heel erg goed blijft, dit doen we onder andere met het werken in teams en met een open mind. Wij zijn ook heel erg duidelijk en wat we willen bereiken doen we ook samen.
Naar nu blijkt kunnen wij als Nederlands bedrijfsleven dat beter dan omringende landen, je ziet dit dan ook terug in de resultaten. Ook worden we aantrekkelijker als productieland, dit zie je bij bv Daf Trucks, Nedschroef, VDL en ga zo maar door. Ook onze ervaringen in deze sector sterkt ons als Faros in de gedachte dat je medewerkers mee moet laten denken. Geef ze verantwoordelijkheid en bevoegdheid en de resultaten worden steeds beter.
Hopelijk kunnen we deze voorsprong de komende jaren vasthouden. Als Farosgroep zijn we heel hard aan het werken om ook binnen Non Profit organisaties zoals overheden en zorginstellingen hier het klimaat voor te optimaliseren.
Wij willen graag met verantwoordelijke mensen binnen deze sector hierover eens van gedachte wisselen.

Met vriendelijke groet,

Kees Dirks
Faros
ontslagen  |   | 
16-03-2007
 | 
13:08 uur
zat ons bedrijf toch bij die 1,5 procent.
jammergenoeg
Edgar Mostert  |   | 
20-03-2007
 | 
13:22 uur
Met plezier naar je werk, een goede zaak. Ik vraag me af of dat wel aan de manager ligt. Omgang met je directe collega's die goed is en een leuke functie zijn denk ik succesfactoren die crucialer zijn dan een manager ie de zaak in de hand heeft, want dat is op veel plaatsen niet volledig het geval! Nu wil ik mangers niet afschilderen als boemannen of dat zij helemaal geen invloed hebben op het feit of iemand met plezier naar zijn werk gaat, maar ik denk dat er andere factoren zwaarder wegen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10