zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Abel Slippens (Sligro) Topman van het Jaar 2006

Abel Slippens ontvangt de sculptuur behorend bij de verkiezing Topman van het Jaar uit handen van VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes. Sligro is overigens geen lid van de werkgeversvereniging, reden voor Wientjes om Slippens een jaar lang gratis lidmaatsc

9 januari 2007 - Abel Slippens, bestuursvoorzitter van Sligro Food Group, is maandagavond uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2006. Hij ontving de bijbehorende award tijdens het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee uit handen van Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW.

Naast Slippens waren genomineerd: Bert Heemskerk (Rabobank), Ben Noteboom (Randstad), Jeroen van der Veer (Shell) en Hans Wijers (Akzo Nobel). De verkiezing is een gecombineerde vak- en publieksprijs van de lezers van het internetmagazine Managersonline.nl, het tijdschrift FEM Business en de leden van Managers Netwerk Nederland (MNN).

17 keer zoveel waard


Voorafgaand aan de stemming stelde een jury onder leiding van Frits Fröhlich (voormalig CFO van Akzo Nobel) de topvijf van genomineerden op. In het juryrapport wordt Slippens gekenschetst als een echte entepreneur. "Slippens is down to earth en weet een oog voor kansen én waardegroei op lange termijn te combineren. Groothandel Sligro, als familiebedrijf opgericht in de jaren dertig, is een fonds dat gestaag presteert. Sinds het aantreden van Slippens in 1989 is het aandeel bijna 17 keer zoveel waard geworden. Het bedrijf vormt een bijzondere combinatie van een familiebedrijf en een beursgenoteerde onderneming. Het geheim van Slippens, wiens familie nog ongeveer 35 procent van het bedrijf in handen heeft, is een consistente overnamestrategie. Terwijl veel fusies en overnames uitlopen op een teleurstelling, heeft Sligro keer op keer de overgenomen bedrijven weten te integreren," aldus het juryrapport. De nieuwste uitdaging van het concern is het omvormen van de samen met Sperwer Groep overgenomen Edah-winkels EM-TÉ-supermarkten.

Verkiezing Topman van het Jaar
De verkiezing Topman van het Jaar wordt sinds 1998 georganiseerd door Managers Netwerk Nederland, de website Managersonline.nl en het tijdschrift FEM Business. Vorig jaar werd Peter Elverding (DSM) verkozen tot topman van het jaar. Hij werd voorgegaan door Gerard Kleisterlee (2004), Jaap Blokker (Blokker Holding, 2003), Ad Scheepbouwer (KPN, 2002), Karel Vuursteen (Heineken, 2001), Cor Boonstra (Philips, 2000), Cees van der Hoeven (Ahold, 1999) , Kees Storm (Aegon, 1998) en Frits Goldschmeding (Randstad, 1997).

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer CWPG Dirks  |   | 
10-01-2007
 | 
19:47 uur
Beste heer Slippen,
Namens Faros willen wij u feliciteren met deze behaalde prestatie welke u ook toekomt. Toch spreken wij namens de Farosgroep onze wens uit om ook eens Dhr. W. van der Leegte, Topman van het VDL concern te mogen begroeten als Topman van het jaar. Deze man doet met zijn onderneming ook al jaren veel voor de werkgelegenheid in zijn regio.

Met vriendelijke groet,

Kees Dirks

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10