zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven gedwongen tot modernisering vacatures

6 oktober 2006 - Werkgevers worden gedwongen hun vacatures aan te passen naar de markt waarin de macht bij de werknemer ligt. Dit stelt NationaleVacaturebank.nl. Vooral de functie- en organisatieomschrijving zijn het afgelopen jaar veranderd. Ook de bedrijfscultuur wordt steeds vaker ingevuld: bedrijven zijn steeds meer bezig zichzelf te verkopen.

De omschrijvingen van de bedrijfscultuur nemen een 'menselijker' karakter aan. Nicolette van Duuren, Communicatie Manager van NationaleVacaturebank.nl: "Dit is een hele goede ontwikkeling. Werkzoekenden krijgen op deze manier een beter beeld van de organisatie waar ze solliciteren. Juist de cultuur is op dit moment belangrijk voor kandidaten."

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Bart  |   | 
6-10-2006
 | 
09:50 uur
Wat ik in de stijl van het artikel lees, is dat het gaat om een strijd tussen werknemer en werkgever. Volgens mij is dit helemaal niet aan de orde. Ik denk dat de mens van de 21e eeuw een andere invulling van arbeid wil zien en dat deze omslag door velen wordt gezien als de bedreiging van de jeugd die het allemaal anders wil. Daarnaast is de beschrijving van bedrijfsculturen vaak een holle tekst. Bovendien zal iedereen hier een andere definitie van geven.
Ted Stravers  |   | 
6-10-2006
 | 
09:48 uur
In navolging op het beter verkopen van de bedrijfscultuur is het denk ik ook noodzakelijk om intern de processen hierop af te stemmen. Vaak genoeg loop ik tegen het fenomeen aan dat kandidaten strandden op een 'traditioneel' HR beleid binnen organisaties. Als voorbeeld noem ik een marketeer die solliciteerde en als eerste aan tafel schoof met een HR manager. Ondanks een goed gesprek werd hij afgewezen. Na enig wroeten kon de marketeer aanschuiven bij een marketing manager die meteen de juiste criteria in hem zag en hem aannam.
Daarnaast is het voor ondernemingen goed om 'innovatief' te kijken naar kandidaten. Als een onderneming wil vernieuwen kan het goed zijn om mensen te spreken die niet uit de verwachte bedrijfstak komen.
De Citibank in New York nam een marketing manager aan die bij MTV vandaan kwam. Hij gaf de onderneming een onbevangen blik op de organisatie en was beter in staat om 'out-of-the-box' processen op gang te brengen. Een noodzaak voor veel financiele instellingen in Nederland op dit moment.
Wellicht verstandig voor ondernemingen om HR managers of afdelingen in een later stadium van de sollicitatie in te zetten en niet als eerste filter.
A.R.C. Kämink  |   | 
9-10-2006
 | 
12:51 uur
Dit artikel sluit naadloos aan op het artikel "Overtuig u zelf om anderen te overtuigen". Als je als bedrijf jezelf zonder overdrijvingen overtuigend kunt profileren en die visie breed gedragen wordt door het personeel, kan er een direkt vertrouwen ontstaan tussen kandidaat en bedrijf, wie dan ook de eerste in de sollicitatiegesprekken voert. De HR Manager of de uiteindelijk betrokken manager.
Maarten  |   | 
10-10-2006
 | 
09:46 uur
Wel lachen als je solliciteert bij een 'open en dynamische organisatie die nieuwsgierigheid en pro-activiteit beloont'. En vervolgens zit je aan tafel bij een grijze verzekeraar waar de muren op je af komen. Mensen prikken wel door die teksten heen hoor...

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10