zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Toenemend aantal mobiele werkers overbelast IT-afdeling

5 oktober 2006 - IT-afdelingen kunnen de snelle groei van het aantal mobiele werkers nauwelijks aan. Onderzoek van Citrix, uitgevoerd door Coleman Parkes, toont aan dat 69 procent van de Belgische en 49 procent van de Nederlandse werknemers behoefte heeft aan betere communicatie met de IT-afdeling over veilig werken buiten kantoor.

Het onderzoek laat ook zien dat 36 procent van de Nederlandse en 53 procent van de Belgische mobiele werkers zich in het algemeen te weinig ondersteund voelt door het IT-team als ze niet op kantoor werken. Ze geven daarbij aan dat hun bedrijf moet investeren in overwerkte IT-afdelingen zodat die de toenemende vraag beter kunnen beantwoorden.

"Mobiel werken wordt steeds populairder nu de technologieën en netwerken verbeteren en organisaties de voordelen ervan beginnen in te zien. Werknemers kunnen zich beter concentreren omdat ze minder vaak worden gestoord, de reistijd neemt af en de kwaliteit van leven neemt toe omdat werknemers een betere balans kunnen vinden tussen werk en privé", aldus Rob van der Hoeven, area vice-president bij Citrix Systems Benelux en voorzitter van het EwerkForum Nederland.



Goede beveiliging onmisbaar
Beveiligingsrisico's zijn echter wel een zorg, want mobiele werkers zijn vatbaar voor virusaanvallen, hackers en diefstal van gevoelige informatie."Mobiel werken is een belangrijk deel van de on-demand wereld, maar een degelijke beveiliging is onmisbaar voor het succes", vervolgt Van der Hoeven. "Werknemers en werkgevers moeten er zeker van zijn dat ze volledig veilig werken als ze niet op kantoor zijn, met een IT-team dat altijd beschikbaar is voor ondersteuning. Werkgevers moeten investeren in een goede basis en zorgen dat hun IT-ers genoeg resources hebben om de steun te bieden die mobiele werkers vereisen. Als werknemers niet de technische ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, lopen bedrijven die hun kop in het zand steken straks achter de feiten aan."


Bron: Financieel Management
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10