zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgevers zeer positief over werkgelegenheid

15 maart 2006 - In heel Nederland, in alle regio's én in praktisch alle sectoren, zijn werkgevers positief ten aanzien van de werkgelegenheid in het tweede kwartaal van 2006.  Dit blijkt uit onderzoek van Manpower onder 780 werkgevers, dat elk kwartaal wordt uitgevoerd.

Het netto werkgelegenheidscijfer is sinds de invoering van het onderzoek in Nederland in 2003 nog nooit zo hoog geweest: plus 7 procent, een stijging 9 procentpunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Financiële instellingen


Van de regio's is West-Nederland het meest uitgesproken positief: de werkgevers aldaar voorspellen een werkgelegenheidscijfer van plus 18 procent, een stijging met 12 procent ten opzichte van het eerste kwartaal en zelfs met 21 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2005. Het optimisme komt vooral van financiële instellingen, die hoofdzakelijk in de Randstad zijn gevestigd.

Transportsector
De transportsector (inclusief opslag en communicatie) voorspelt als enige een daling van het personeelsbestand (min 2 procent). Hier speelt  de groeiende concurrentie vanuit het Oostblok een rol, zeker ook bij warehousing. Voor duurzame consumptiegoederen is het immers haalbaar om storage op afstand te organiseren. Ook de toename van het aantal computergestuurde systemen in de logistiek is een factor van formaat.

Wereldwijd
Het Manpower-onderzoek wordt wereldwijd gehouden. In 23 van de 24
participerende landen verwachten werkgevers in het tweede kwartaal van 2006 meer personeel aan te nemen. De stemming blijkt iets positiever dan het vorig kwartaal. De Japanse en Duitse ondervraagden voorspellen zelfs hun hoogste cijfers sinds 2003. Japan, India, Taiwan, Peru, Nieuw-Zeeland en Hong Kong zijn wereldwijd het meest optimistisch (plus 25 procent of meer). In Europa wordt de aantrekkende tendens aangevoerd door Spanje, Noorwegen, Zweden en Ierland (+15 procent of meer).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10