zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Doen wat werkt' beste boek voor de HR-manager

Oplossingsgericht werken kent drie belangrijke, psychologische voordelen

9 maart 2006 - Het boek Doen wat werkt van Coert Visser is uitgeroepen tot het beste boek voor de HR-manager. Visser, die ook auteur is voor Managersonline.nl, ontving gisteren de GIDS-prijs tijdens de vakbeurs P&O 2006. Het was dubbel feest voor de auteur, want het boek won ook de publieksprijs.

De prijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, is een initiatief van de Gids voor Personeelsmanagement.

Doctorandussencultuur
Het juryrapport is uiterst lovend over het debuut van Vissser. "Het boek is heel leesbaar, vlot geschreven, zeer prikkelend. Het is bruikbaar in de strategische praktijk en heeft een grote mate van praktische relevantie. Het boek beklemtoont het sterke en leert hoe het succes gepakt kan worden. Het is een goed antwoord op de doorgeschoten analytische doctorandussencultuur, waarbij analyse veelal leidt tot paralyse. Het boek is zeker binnen Nederland baanbrekend in zijn focus, " aldus de juryleden.

Oplossingsgericht werken


Doen wat werkt gaat over oplossingsgericht werken, een nieuwe manier om succesvolle verandering in werksituaties tot stand te brengen. Deze methode richt zich op het onderkennen van problemen, het verhelderen van doelen, het uitvinden van wat werkt om dichter bij die doelen te komen en ten slotte: datgene doen wat werkt. De methode kent drie belangrijke psychologische voordelen: de nadruk op het positieve biedt mensen perspectief, de aandacht voor wat er al is geeft mensen het vertrouwen dat succes bereikbaar is en het zetten van kleine stapjes geeft ze een gevoel van invloed en controle. Daarnaast zijn er belangrijke praktische voordelen. Doelen worden op een betere, snellere en prettigere manier bereikt en het resultaat is doorgaans duurzamer.

Genomineerden
Naast Doen wat werkt waren genomineerd: Adviseren voor gevorderden van Erik de Haan, Uw werknemer wordt klant van René Herremans, Onafhankelijkheid voor Europa van Donald Kalff, De taal van verandering van Rombout van den Nieuwenhof en HRM voor de toekomst van Rob Vinke. Zij grepen naast de prijzen omdat niet alleen de vakprijs, maar ook de publieksprijs naar het boek van Visser ging. Aan de prijzen is een bedrag van 1.700 euro verbonden.

Jury
De jury van de GIDS-prijs bestond uit Gerard Evers (hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en hoofdredacteur van de Gids voor Personeelsmanagement), Tjerk Hooghiermstra (HR-directeur Philips), Ronald de Leij (hoofd strategieontwikkeling AWVN), Trude Maas (voorzitter Hay Vision Society) en Willem Mastenbroek (hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10