zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CFO's optimistisch gestemd

9 maart 2006 - Het optimisme onder financieel directeuren over de economische verwachtingen in Europese landen heeft het hoogste niveau sinds een jaar bereikt. 46 procent van de CFO's zijn optimistischer over de economie van hun land dan vorig kwartaal. De CFO's verwachten dat de komende 12 maanden de bedrijfswinsten met 12 procent zullen stijgen en dat zij van plan zijn 6 procent meer te investeren.

De belangrijkste zorgen voor Europese CFOs zijn toenemende concurrentie, de kosten van arbeid en afnemende consumentenbestedingen.

CFO Business Outlook


Deze resultaten zijn enkele van de bevindingen van de meeste recent CFO Business Outlook Survey door RSM Erasmus University, Duke University (Verenigde Staten) en het tijdschrift CFO Europe. Het onderzoek is gesloten op 5 maart 2006 en is gebaseerd op reacties van 573 CFOs, te weten 154 Europese, 323 Amerikaanse en 96 Aziatische respondenten. De volledige resultaten zijn gepubliceerd op www.cfosurveyeurope.org..

Blijvend herstel
'Het is zeer veelbelovend dat de financieel directeuren in de belangrijkste Europese economieën goede vooruitzichten verwachten', zegt professor Kees Koedijk, hoogleraar Financieel Management aan RSM Erasmus University. 'Dit kan een signaal zijn van een blijvend herstel in Europa na enkele jaren van matige groei.'

Meer fusies en overnames

De aantallen fusies en acquisities stijgen naar verwachting, doordat ondernemingen hun kasmiddelen spenderen. 'Aandeelhouders zijn in toenemende mate ontevreden over de ongebruikte kasmiddelen op de balansen van ondernemingen. Daarom is het goed om te zien dat ondernemingen hun kasmiddelen weer willen gaan gebruiken', zegt Janet Kersnar, hoofdredactrice van CFO Europe. 'Financieel directeuren zullen een belangrijke rol krijgen in het afwegen van prioriteiten tussen investeren en het retourneren van kasmiddelen aan beleggers.'

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10