zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-sector levert weer nieuwe namen in Quote-500

3 november 2005 - De vermogensgroei van de leden van de Quote 500 komt na een jarenlange dip weer in de buurt van de groeicijfers van eind jaren negentig. Het totaalvermogen van de rijkenspecial breekt dit jaar zelfs met gemak door de magische grens van 100 miljard euro. Mede dankzij enkele nieuwkomers uit de IT-sector.

Technologierijken


Het begon met Bob Crébas en Reinier Bouman, die tientallen miljoenen cashten met Marktplaats.nl. De verbazing daarover was nauwelijks verdwenen of Harold Goddijn en zijn vrouw Corinne Vigreux, Pieter Geelen en Peter-Frans Pauwels, het managementteam van TomTom, denderden de lijst binnen. Dankzij de beursgang van het jaar werden zij per persoon honderden miljoenen rijker, de hoogste nieuwe binnenkomers ooit.

Top-10
In de top tien staan ondermeer Jan en Jaap Blokker: goed voor 1,4 miljard euro, en de familie Dreesmann van de warenhuizen met 1,6 miljard. Maar het is kinderspel vergeleken met de top drie: Frits Fentener van Vlissingen van het SHV-concern die ooit de Makro bezat, is goed voor 2 miljard euro. Charlene de Carvalho-Heineken, dochter en erfgenaam van Freddy Heineken bezit zo'n 3,4 miljard euro. De onbetwiste leider is nog steeds de familie Brenninkmeijer van kledingconcern C&A. Deze familie bezit maar liefst 12 miljard euro en is dus niet van de eerste plaats te branden.

Kinderen
Ondertussen bestormen de jonge rijken de Quote 500. Een toenemend aantal rijke vaders heeft de kinderen in één klap zwaar vermogend gemaakt door hun spaarpot flink te spekken. Maar liefst zeven dertigers debuteren dit jaar in de rijkenlijst. Het gaat om de drie kinderen van reistycoon John Fentener van Vlissingen (nr. 7), de twee dochters van bouwer Dik Wessels (nr. 15) en de zoon van hotelier Giovanni van Eijl (nr. 131).

Afvaller
Opvallende afvaller in de Quote 500 is dit jaar Joep van den Nieuwenhuyzen die kort geleden nog volop in het nieuws was door zijn 'samenwerking' met voormalig directeur Scholten van het Havenbedrijf Rotterdam. Scholten ging zijn bevoegdheid te buiten door de 'bedrijvendokter' bankgaranties te geven. Volgens het zakenblad is Van den Nieuwenhuyzen bankroet.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10