zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer overheidsopdrachten naar kleine bedrijven

2 november 2005 - De regeringspartijen vinden dat de overheid bij het aanbesteden meer opdrachten moet gaan verstrekken aan het midden- en kleinbedrijf. CDA, VVD en D66 in de Tweede Kamer verwachten van minister Brinkhorst (Economische Zaken) dat hij snel met concrete voorstellen komt.

Ze hielden de D66-bewindsman woensdag voor dat in de Verenigde Staten de overheid verplicht is een bepaald percentage van de opdrachten te gunnen aan het midden- en kleinbedrijf. Brinkhorst antwoordt donderdag op de kritiek van de Kamerleden bij de behandeling van de begroting van zijn ministerie.



Inspectiediensten
CDA en VVD vinden bovendien allebei dat bedrijven te veel te maken hebben met allerlei verschillende inspectiediensten, zoals brandweer, voedsel- en wartenautoriteit, arbeidsinspectie, bouw- en woningtoezicht en milieudienst. Aptroot (VVD) vindt dat de landelijke diensten moeten opgaan in één algemene inspectie- en controledienst. Ten Hoopen (CDA) wil komen tot een bundeling van de inspecties.

Armoedegrens
VVD en SP bleken op één lijn te zitten bij een pleidooi om ook aan ondernemers die ouder zijn dan 65 zelfstandigenaftrek te geven. Smeets (PvdA) wees erop dat veel zelfstandige ondernemers onder de armoedegrens leven en dat slechts één op de tien een verzekering heeft tegen arbeidsongeschiktheid, omdat die te duur zou zijn. Zij vindt dat Brinkhorst samen met zijn collega De Geus (Sociale Zaken) met een oplossing moet komen. Ook pleitte zij voor betere schuldhulpverlening.

Zwangerschapsregeling
Vendrik (GroenLinks) vindt dat er ook voor ondernemers een goede zwangerschapsregeling moet komen. De kleine christelijke partijen maken zich zorgen over het grote aantal winkels dat op zondag de deuren opent.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10