zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jobhoppers vinden eigen baas niet slim

11 juli 2005 - Het is niet altijd zo dat de beste mensen altijd komen bovendrijven. Althans, 68 procent van de werkzoekenden schat zijn eigen capaciteiten hoger in dan die van zijn huidige baas. Dat blijkt uit een onderzoek van werving- en selectiebureau voor sales en marketingpersoneel Cobben & Van Tulder.

Uitgekeken


'Mensen die extern rondkijken bij banensites zijn waarschijnlijk uitgekeken op hun huidige functie. Ze zijn toe aan een nieuwe uitdaging,' aldus het bedrijf. De directeuren van het bedrijf vinden de hoge zelfwaardering van zoekende sollicitanten dan ook niet vreemd.

Targets
De menselijke eigenschap om mislukkingen aan anderen te wijten is een andere belangrijke factor volgens de onderzoekers. 'Sollicitanten vinden terecht van zichzelf dat ze heel wat kunnen, maar hun manager wil dat maar niet inzien en houdt promotie tegen. En die targets die managers stellen? Die zijn natuurlijk onrealistisch en ook voor henzelf volstrekt onhaalbaar.'


Bron: Zibb.nl
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
H.  |   | 
6-10-2009
 | 
15:28 uur
Men kan teamleader worden omwille van competenties, of omdat men ergens het langst van allemaal werkt. In het laatste geval is het vanzelfsprekend dat niet noodzakelijk de beste manager komt bovendrijven.

Als ambitieuze werknemer kan je het als bijzonder ergerlijk ervaren wanneer je ziet dat de manager aan wie je verantwoording moet afleggen, soms zaken zelf niet weet of het vaak minder goed weet dan jij.

Alles hangt er mede van af, hoe de houding van de ''minder slimme'' manager is: is hij erg autoritair en gebiedend, of zelfs een bullebak, dan kan dit moeilijk gaan liggen. En er tenslotte toe leiden dat iemand van job verandert.

Men wordt overigens al snel een jobhopper: één verkeerde beslissing waardoor men bv. terechtkomt bij een ''minder slimme'' baas, en hop... er prijken al meteen 2 extra ervaringen op je CV.

De kandidaat wordt bovendien vaak verantwoordelijk gesteld voor kortere werkervaringen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10