zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cees van Lede machtigste zakenman van Nederland

27 oktober 2004 - Cees van Lede is uitgeroepen tot de machtigste persoon van het Nederlandse bedrijfsleven. De 61 jarige oud-bestuurder van werkgeversvereniging VNO-NCW en Akzo Nobel is commissaris bij grote bedrijven als Reed Elsevier, Akzo Nobel, Heineken, Philips en aannemer Dura Vermeer.

Functies


Dit blijkt uit de gisteren gepubliceerde lijst 'De 100 machtigste mensen uit het bedrijfsleven' van FEM Business. Buiten de commissariaten van houdt Van Lede ook nog de bestuurshamer vast bij De Nederlandsche Bank (DNB) en Sara Lee/Douwe Egberts. Van Lede heeft de belangrijkste functies en staat daarom op nummer één in de lijst.

Karel Vuursteen
Van Lede zag bijna zijn eerste plaats aan zijn neus voorbij gaan. Het is dat oud-topman van Heineken, Karel Vuursteen, wegens gezondheidsproblemen een paar commissariaten moest inleveren, anders had hij de lijst aangevoerd. Nu staat hij op nummer vijf. Vorig jaar, toen de lijst voor het eerst werd gepubliceerd, werd ING-bestuurder Aad Jacobs uitgeroepen tot machtigste man. Jacobs staat nu op de derde plaats na topadvocaat Paul van den Hoek. De nummer twee is president-commissaris bij Buhrmann, Ballast Nedam en chipmachinefabrikant ASMI.

Neelie Kroes
Vrouwen komen op de lijst bijna niet voor, zeker niet nu Neelie Kroes voor haar functie als toekomstig eurocommissaris al haar nevenfuncties in het bedrijfsleven heeft neergelegd. De hoogstge vrouwelijke topper is nu pas op nummer 55 te vinden. Het is Marike van Lier-Lels, lid van de Schiphol-directie en toezichthouder bij KLM en uitzendbureau USG.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10