zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Checklist: Talentmanagement

4 januari 2012 -  Werknemers die niet goed op hun talenten gecoacht en begeleid worden, raken sneller hun motivatie kwijt om gestelde doelen te behalen. Hierdoor dragen zij minder bij aan uw bedrijfsresultaten en efficiëncy. Een zorgvuldig opgezet talentmanagementprogramma helpt bedrijven om werknemers op de juiste plek te krijgen en talent te behouden.


Roel-Jan Mouw, Vice-President Marketing EMEA bij SuccessFactors presenteert een checklist voor succesvol talentmanagement:



1. Definieer talentmanagement

2. Analyse van de behoeften

3. Breng de huidige situatie in kaart

4. Pas uw werving aan

5. Behoud uw werknemers

6. Ontwikkel uw mensen

7. Besteed extra aandacht aan de ontwikkeling van ‘high potentials’

8. Implementeer prestatiemanagement 

9. Begin met personeelsplanning

10. Werk aan de cultuur

11. Betrek iedereen

De complete checklist vindt u – na eenmalige registratie - op Brisk Magazine.


Bron: Brisk Magazine
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
NumoQuest  |   | 
4-01-2012
 | 
10:41 uur
Een prachtig artikel waar ook ik zeker voor ben. Maar, het stagneert dan meteen wel bij punt 1. Definieer talent management. Dat is een foute weergave. Definieer welke eigenschappen het sterkst in de praktijk worden gebracht, is een betere. Dat is namelijk wat helder en tastbaar is. Tenminste voor de toeschouwer.

Soms wordt talent heel erg duidelijk. In deze een verwijzing naar de vele bekende topsporters die boven de massa wisten uit te stijgen. Zakelijk talent? Die wordt maar door weinigen [h]erkend en begrepen. En met weinigen bedoel ik hier ook echt weinigen.

Je moet namelijk zelf al heel goed ingevoerd en onderlegd zijn in een bepaald vakgebied, om dat te kunnen zien en te herkennen. En even een stukje praktisch realisme; De meesten kunnen dat helemaal niet.

Talent managen kun je alleen wanneer je begrijpt hoe de betreffende discipline beweegt en zich ontwikkeld. Dan pas kun je zien of iemand er oog en feeling voor heeft. Wat het meest momenteel wordt gebezigd? Het weergeven van een cumulatie van opleiding en opgedane ervaring. Beiden zeggen helemaal niets over het talent van de betreffende.

Wil je weten wat het werkelijke Latente Talent is van iemand? Dan zul je daar de juiste tooling voor in handen moeten hebben of zelf een ongelofelijk talent moeten bezitten om talent te kunnen [h]erkennen.

95%+ van alle tooling voldoet bij lange na niet om gebruikt te worden bij talent management. Te vaak zie je een jongeman of jongedame, de dertig niet eens halend, dat die zich 'even' bedient van de ene of ander 'assessment' testje om zo klaarblijkelijk weer te kunnen geven wat de cumulatie van die of gene blijkt te zijn.[????]

Men pretendeert veel en graag maar de werkelijke tooling om 'Latent Talent' te kunnen [h]erkennen en binnen te halen? Tja.... geen wonder dat men dan op een gegeven moment tot de conclusie komt dat Talent maar niet te kunnen vinden.

Herdefinieer eerst de criteria maar eens naar realistische normen en ga dan maar eens beginnen aan punt 1.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10