zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

 

24 juli 2017 - Jaguar presenteert de XJR575, een van origine super-de-luxe limousine maar dan met het monsterblok van de F-Type SVR. Klaar om de Audi S8 en Mercedes S 63 AMG met huid en haar op te vreten.

De Jaguar XJR575 werd eerder deze maand al in camouflage de heuvels van Goodwood opgestuurd, dus we wisten al dat de lancering aanstaande was. Nu hebben we ook alle officiële specificaties. Onder de motorkap ligt de 5.0 liter V8 met supercharger, bekend uit de F-Type SVR. De naam geeft het al een beetje weg, maar dat blok is zomaar eventjes goed voor 575 pk.



Top van 300 km/h
Of ook een toplimousine daar een beetje mee van z'n plek komt? En of! Van 0 naar 100 km/h duurt slechts 4,4 seconden met de XJR575, toch weer 0,2 seconden sneller dan de XJ-R. En 300 km/h blazen met deze weelderige Brit vormt al evenzo een probleem. Slechts 44 seconden heeft de auto hiervoor nodig vanuit rust. Wat wil je met 700 Nm aan koppel!

Looks
Jaguar heeft zijn uiterste best gedaan om de XJR575 er ook een stuk sneller uit te laten zien. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de subtiele spoiler en de donkere luchtinlaten. Om over die zwarte 20 inch velgen en rode remklauwen nog maar te zwijgen. Binnen en buiten zie je meer dan genoeg 575-logo's om je eraan te herinneren in welke auto je eigenlijk stapt.

Vernieuwde XJ
De XJR575 is onderdeel van het vernieuwde XJ-aanbod. Jaguar's vlaggenschip krijgt hiermee een laatste kleine opfrisbeurt; in 2019 staat er namelijk een compleet nieuwe generatie klaar. Waaruit de updates zoal bestaan? Wel, Adaptieve LED-koplampen zijn voortaan standaard en de Britten hebben hun nieuwste infotainmentsystemen voorzien van 4G- en Wifi plus enkele veiligheidsystemen aan de auto toegevoegd. Denk daarbij aan Lane Keep Assist en Autonomous Emergency Braking.

Vanafprijs
De vernieuwde XJ kan vanaf € 103.330,- van jou zijn. Ga je liever voor de XJR575, dan moet je een ton meer neertellen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10