zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Honda Civic Hatchback is een feit

 

15 augustus 2016 - De nieuwe Honda Civic Hatchback is officieel. Het enige (min)puntje is dat het (nog) niet om de Europese versie gaat.

Prima wat betreft de Sedan en Coupé (want die krijgen wij toch niet), maar geheel tegen de verwachting in krijgen de Amerikanen óók de eer om als eerste officieel kennis te maken met de nieuwe Civic Hatchback. En dat terwijl de tiende generatie Civic Europeser is dan ooit tevoren, nu hij voor markten buiten ons continent ook in Engeland wordt geproduceerd. Oftewel, we hadden op z'n minst verwacht dat Honda " na een toch al behoorlijk lange aanloop " de Europese versie gelijktijdig zou introduceren.



Overdreven sportief
De uitvoering waarin Honda de Amerikaanse Civic Hatchback heeft voorgesteld lijkt als twee druppels water op de conceptcar die in Genève werd gepresenteerd. Zelfs de kleur, de (zwarte) details en de wielen komen overeen. Alsof de Japanners hiermee extra willen benadrukken hoe trouw ze wel niet zijn gebleven aan dat studiemodel. Zo ja, dan zolang als het duurt, want de gemiddelde Civic Hatchback moet het ongetwijfeld met een minder sportieve uitdossing stellen. Op de toekomstige Type-R na.

1.5 turbomotor
De Amerikanen weten alvast dat zij de beschikking krijgen over een nieuwe 1.5 liter viercilinder-turbobenzine. Het blok levert een vermogen van 176 pk. Wordt de Sport-uitvoering besteld dan luidt de afgifte 182 pk, mede dankzij een ander uitlaatsysteem. Het koppel is met 220 Nm telkens gelijk, terwijl dit overgebracht kan worden via een handbak of CVT-automaat. Honda's nieuwe 1.0 liter (driecilinder?) is dus niet aan de Amerikanen besteed en ook over een diesel wordt niet gerept.

Lente 2017
Nu de Amerikaanse Civic Hatchback is geïntroduceerd laat Honda er geen gras meer over groeien; de eerste tjokvolle boot vaart de Atlantische oceaan al tegemoet vanuit de Britse havens. En Europa? Wij kunnen pas rijden vanaf de eerstvolgende lente. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   1 reactie

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Leroy  |   | 
16-08-2016
 | 
17:27 uur
Ben altijd wel blij met wat honda uitbrengt ongeacht wat het is. Alleen vind ik het nog steeds jammer dat Europa wordt overgeslagen, zo jammer vind ik het dat ze het van mij mogen houden in de andere landen. Vooral jongere vinden civics leuke wagens om te hebben als eerste auto(maar dan de oudere versies) en om Europa over te slaan vind ik echt niet slim van ze. Ach wie weet zijn wij te kritisch voor de jappaners..

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10