zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Henrik Fisker tekent Galpin Rocket

 

21 november 2014 - Henrik Fisker wordt zowel geliefd als verafschuwd. Dat laatste zal Beau Boeckmann een zorg zijn. Deze CEO van Galpin Auto Sports (GAS) en Fisker kunnen goed met elkaar door een deur en riep graag de hulp in van de Deense topdesigner. Samen zijn ze gekomen tot deze Gaplin Rocket wiens naam boekdelen spreekt.

Henrik Fisker mag dan vorig jaar zijn biezen hebben gepakt bij zijn voormalige werkgever (nota bene zijn eigen automerk), wij zullen de Deen wellicht voor altijd roemen vanwege het tekenen van enkele wonderschone auto's, zoals de Aston Martin DB9 en BMW Z8. Veel van Fisker's ontwerp-inspiratie blijkt te komen van klassieke American muscle cars, dus toen Boechmann hem vroeg voor het creëren van de ultieme Ford Mustang van de nieuwste generatie was die afspraak al gauw beklonken.



1968 Shelby GT500
Het hoeft geen betoog dat Fisker zich bij het tekenen van de Galpin Rocket liet inspireren door de Shelby Mustang GT500 van weleer. Diverse details inclusief de kleurstelling verwijzen naar deze 'Eleanor'. Maar enkel retro is de Rocket allesbehalve. Er is serieus werk gemaakt om van deze Ford Mustang een moderne muscle car te maken. Zo is de ganse carrosserie opgetrokken uit koolstofvezel en zijn er tal van aerodynamische features toegevoegd zodat de Galpin makkelijk door de wind klieft. Nu moet dat sowieso geen probleem opleveren, want in de neus stuurt een opgepompte V8 maar liefst 725 pk richting de achteras. 21 inch wielen, die wel wat hebben van de Porsche Fuchs-velgen, en breed rubber moeten het geweld in goede banen zien te leiden. Voor de stopkracht is het specialisme van Brembo ingeschakeld en de instelbare demping komt van een onbekend partij. Hoewel de Galpin Rocket veel wegheeft van een auto die puur bedoeld is om op shows te schitteren, is niets minder waar. Nog dit jaar start de verkoop.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10