zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

TVR als automerk ter ziele

 

11 juli 2012 - Opnieuw zijn we een bekend automerk armer. Ditmaal is het TVR dat het loodje heeft gelegd. De Russische eigenaar Nikolai Smolensky is van plan de merknaam vanaf heden op windturbines te plakken.

Na Saab, Artega en De Tomaso is TVR het zoveelste automerk dat in korte tijd de hand doek in de ring heeft moeten gooien. Nu modderde het kleine Britse sportwagenmerk, evenals de zojuist genoemde namen, al langere tijd aan, maar als de stekker er dan definitief is uitgetrokken is dat toch altijd extra zuur.





Turbines
Smolensky, die sinds 2004 eigenaar van TVR is, laat de befaamde drie letters niet helemaal verdwijnen. De Rus ziet naar verluidt wel brood in in het ontwikkelen van windturbines. Die wil hij dan verkopen onder de merknaam TVR.



Over TVR
Voor wie het al kwijt was: TVR werd in 1947 opgericht door de Brit Trevor Wilkinson wiens voornaam de aanleiding is voor de merknaam. Gedurende vele jaren bouwde TVR bijzondere auto´s in Blackpool, nabij Lancashire, waarbij steevast de filosofie van een zo laag mogelijk wagengewicht in combinatie met veel vermogen werd gehanteerd. De afgelopen decennia ging het echter alsmaar slechter met TVR. Het merk kende nog wel enkele hoogtepunten, maar die hebben de oorspronkelijke glans nooit terug kunnen brengen. Begin 2004 kocht Smolenksy TVR op en twee jaar later vroeg hij uitstel van betaling aan om het in 2007 weer terug te kopen. De productie van TVR´s was toen al gestopt en sindsdien heeft de fabriek in Blackpool nooit meer een nieuwe TVR geproduceerd. Er werden nog wel enkele prototypes gebouwd om TVR nieuw leven in te blazen. Het mocht helaas niet baten.  

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10