zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Aan de slag zonder uitgewerkt plan

Door: Frank van Marwijk
 
Voordat nieuwe ideeën worden uitgevoerd, gaat er vaak veel denkwerk en organisatie aan vooraf. We analyseren de huidige situatie en schatten in wat de veranderingen te weeg zullen brengen. We wegen de voor- en nadelen af en brengen het geheel in kaart. Dan presenteren we een voorlopig model. We vragen wat anderen ervan vinden, zodat we de scherpe kantjes er nog vanaf kunnen schaven. Daarna kan het plan naar de tekentafel en kan het geheel definitief uitgewerkt en geïmplementeerd worden. De risico’s worden zo tot het minimum beperkt. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Maar is deze werkwijze altijd het meest effectief?

Durven we het? Kunnen we het? Willen we het?
Het management van een bedrijf is van plan te gaan werken met SMART doelstellingen. Alle medewerkers gaan op cursus. Daarna gaan ze ermee oefenen, maar voorlopig nog steeds aan de hand van cases. Het management durft het nog niet bij echte klanten toe te passen. Het personeel weet nog niet goed hoe ze hun doelstellingen SMART moeten maken en het kost ook nog te veel tijd. Uiteindelijk ontbreekt ook de tijd voor het oefenen en langzamerhand verwatert het plan. Goede plannen verdwijnen soms in de prullenbak omdat er te veel tijd en aandacht wordt besteed aan de voorbereiding. Soms kun je er beter gewoon mee aan de slag.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10