zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
vaknieuws
 

Bankenfusies vergroten systeemrisico

30 september 2009 - Het aantal bancaire fusies moet beperkt worden om systeemrisico`s te verkleinen. Immers, de kans op een verlies voor de gefuseerde bank is groter dan de kans op een groot, gelijktijdig verlies bij twee banken. Dit betekent dus dat door schaalvergroting het systeemrisico toeneemt.
Bron: Profnews
 
 Doorsturen   4 reacties
 

 
reacties
 
Tony de Bree  |   | 
26-09-2009
 | 
09:40 uur
Is oud nieuws. De geschiedenis van de afgelopen 15 jaar heeft laten zien dat het risico van grote, zeer gedifferentieerde banken juist toeneemt.

De gebruikte strategie in combinatie met dinosauriertechnologie zorgt ervoor dat (virtuele) producten worden vermengd en dat gezonde bedrijfsonderdelen zo worden besmet door zieke bedrijfsonderdelen.

Omdat moderne technologie ontbreekt zijn die besmettingen niet te volgen en niet te voorkomen.

Zie ook artikelen in de Financial Times van maart 2000 en o.a. mijn boek over ''The death of the dinosaurs''.

Mvg
Tony de Bree
www.dagboekvaneenbankier.nl

p.s.
Bovendien heeft onderzoek sinds het eind van de jaren '90 uitgewezen dat de meeste fusies mislukken en dat ze meestal leiden tot aandeelhouderswaardevernietiging.

RV  |   | 
28-09-2009
 | 
17:25 uur
Gewoon de New World Order strategie versneld doordrukken en alle banken fuseren tot 1 (geldpakhuis) Global World Bank met 1 World Currency.

Deze wereldbank is dan NIET meer in handen van een select elite-clubje (illuminatie) maar van een stelletje verantwoordelijke aardbol bestuurders, die het beste voor hebben met deze planeet.

Dan ben je - in een klap van alle financiele ellende af. Dan heb je 1 plek om aan te wijzen als het financiele systeem in de soep loopt, 1 instantie om controleren, 1 bedrijf wat je verantwoordelijk kunt houden voor de huidige financiele kredietcrisis.
Tony de Bree  |   | 
28-09-2009
 | 
22:34 uur
Goed plan, maar.....hoe kom je aan dat 'stelletje verantwoordelijke aardbol bestuurders'', daar zit hem juist de kneep.

Zie ook het succesvol ingrijpen van de Staat sinds een jaar in Nederland. Die zou 'die bankiers' ook wel eens laten zien hoe het moest.

Valt zo te zien ook een beetje tegen (zie o.a. Icesave).

Het is niet zo gemakkelijk als het lijkt.
RV  |   | 
1-10-2009
 | 
14:33 uur
@Tony:
Daar heb je helemaal gelijk in Tony. Er zijn maar weinig ''aardbewoners'' die hun eigen ego en begeerten opzij kunnen (en willen) zetten ''for the greater good of all mankind''.

De huidige generatie politici (voor de publieke schermen) zijn nog te onvolwassen en alleen maar bezig om hun (eigen en/of partij) belangen na te streven, korte termijn denken tot aan hun volgende verkiezingstermijn, vriendjespolitiek te bedrijven en meer van dat soort ''ego-mankementen''

en op globale schaal:
Zolang de New World Order jongens (achter de schermen) nog steeds maar jagen op global domination, macht en zoveel mogelijk geld verdienen voor hun eigen doeleinden,,, zal het nog wel even duren denk ik. Uit die hoek komen in ieder geval geen ''verantwoordelijke aardbol bestuurders''.

Uiteindelijk zal deze beschaving, met vallen en opstaan, evolueren naar een meer onbaatzuchtig mensenras dat stop met oorlog voeren en gezamelijk - met zijn allen - als een geheel - gaat werken om van deze vervuilde blauwe parel in het heelal, een nog betere plek te maken, dan het nu is.

Wie weet krijgen we wel hulp van buitenaf bnnen niet afzienbare tijd.. you never know.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10