zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Nederland verliest koppositie in logistiek

In de logistiek is Nederland de afgelopen jaren zijn toppositie kwijtgeraakt. Had in 2001 België zich op de eerste positie genesteld als belangrijkste vestigingslocatie, in 2003 verdrongen ook nog eens Frankrijk en Duitsland ons land uit de topdrie. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport over de logistiek in Nederland dat maandag aan minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat is overhandigd.

Concurrentiepositie
De zogeheten commissie-Van Laarhoven, die bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties uit de logistiek en onder leiding staat van Peter van Laarhoven, directeur strategie bij TNT, spreekt van ,,een ernstige situatie''. Ook de concurrentiepositie in containeroverslag en het aantal nieuwe distributiecentra nemen volgens de commissie ,,snel en meetbaar af''. In de branche van transport en voorraadbeheer zijn 600.000 mensen werkzaam. Logistiek levert een substantieel aandeel in de Nederlandse export, namelijk ongeveer 6 miljard euro aan toegevoegde waarde.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10