zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Personeel vinden voor topfuncties blijft een uitdaging

9 oktober 2019 - Personeel vinden kan soms erg lastig zijn. Vooral in bepaalde branches of voor topfuncties kan dit een uitdaging zijn. In sommige gevallen kan het maanden of zelfs langer duren voordat je de juiste persoon hebt gevonden. Het is dus belangrijk om dit goed aan te pakken en er genoeg aandacht aan te besteden. Als een topfunctie binnen een bedrijf voor lange tijd niet ingevuld is kan dit grote gevolgen hebben ten nadelen van het bedrijf. We geven een aantal tips voor het vinden van personeel voor topfuncties, zo wordt het een stukje makkelijker om een geschikte kandidaat te vinden.
 

Maak gebruik van je netwerk


Personeel voor topfuncties vinden kan dus lastig zijn. Door enkel een vacature te plaatsen zal je niet direct resultaat hebben. In de randstad staan bijvoorbeeld ontzettend veel vacatures open. Het aantal openstaande vacatures in Friesland is een stuk lager, hier zal het vinden van personeel dus makkelijker zijn. Om succes te behalen bij je zoektocht is het slim om gebruik te maken van je netwerk. Zorg bijvoorbeeld dat je actief bent op LinkedIn, veel bedrijven vinden hier namelijk hun personeel. Daarnaast kun je mensen uit je netwerk direct benaderen als zij in het profiel passen.

Maak gebruik van een professionele recruiter
Recruiters zijn natuurlijk bedoeld om personeel te vinden. Voor het invullen van een topfunctie is het slim om te kiezen voor een professionele recruiter die gericht te werk gaat. Het is niet goedkoop om te kiezen voor een recruiter. Toch is het in veel gevallen een goede optie. Je wilt natuurlijk voorkomen dat een topfunctie voor lange tijd open staat.

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk altijd belangrijk. Misschien wel extra belangrijk voor mensen in een topfunctie. Dit personeel is schaars en kan vaak op veel plekken terecht. Door aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op te stellen zul je een stapje voor hebben op concurrenten. Hierdoor zul je sneller iemand vinden die de functie wil vervullen.

Maak je bedrijf vindbaar
Het is voor je klanten belangrijk dat je vindbaar bent, maar ook voor personeel is dit belangrijk. Veel mensen starten hun zoektocht via Google of social media als zij op zoek zijn naar een nieuwe baan. Wanneer je aandacht besteed aan je vindbaarheid zal ook het personeel dat een topfunctie kan vervullen bij je terecht komen.

 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Geld opzijzetten voor later
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Vrouwen voorop in de rum-sector (1) 
Betere werksfeer vermindert werkstress (1) 
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk (1) 
Banner leidt opvallend vaak naar online zoekopdracht (1) 
Noorwegen populair onder camperaars (1) 
Dit kost een uur parkeren op de drukste luchthavens in Europa (1) 
De voordelen van content marketing (1) 
top10
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk
Betere werksfeer vermindert werkstress
Zestigplusser is zich niet bewust van gevaren openbare wifi
Hoe meer energiebronnen, hoe kleiner de kans op uitval
Zo voorkomt u keuzestress
Een start-up managen: op het juiste moment de juiste prioriteit stellen
Aantal unieke vacatures in de zorg stijgt met twaalf procent
Vrouwen nemen slechts 16,9 procent van bestuursfuncties wereldwijd in
Secretaresses en andere supportprofessionals zijn opvallend loyaal
Ouderwets huishoudboekje nog steeds populair voor financiële administratie
meer top 10