zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Personeel vinden voor topfuncties blijft een uitdaging

9 oktober 2019 - Personeel vinden kan soms erg lastig zijn. Vooral in bepaalde branches of voor topfuncties kan dit een uitdaging zijn. In sommige gevallen kan het maanden of zelfs langer duren voordat je de juiste persoon hebt gevonden. Het is dus belangrijk om dit goed aan te pakken en er genoeg aandacht aan te besteden. Als een topfunctie binnen een bedrijf voor lange tijd niet ingevuld is kan dit grote gevolgen hebben ten nadelen van het bedrijf. We geven een aantal tips voor het vinden van personeel voor topfuncties, zo wordt het een stukje makkelijker om een geschikte kandidaat te vinden.
 

Maak gebruik van je netwerk


Personeel voor topfuncties vinden kan dus lastig zijn. Door enkel een vacature te plaatsen zal je niet direct resultaat hebben. In de randstad staan bijvoorbeeld ontzettend veel vacatures open. Het aantal openstaande vacatures in Friesland is een stuk lager, hier zal het vinden van personeel dus makkelijker zijn. Om succes te behalen bij je zoektocht is het slim om gebruik te maken van je netwerk. Zorg bijvoorbeeld dat je actief bent op LinkedIn, veel bedrijven vinden hier namelijk hun personeel. Daarnaast kun je mensen uit je netwerk direct benaderen als zij in het profiel passen.

Maak gebruik van een professionele recruiter
Recruiters zijn natuurlijk bedoeld om personeel te vinden. Voor het invullen van een topfunctie is het slim om te kiezen voor een professionele recruiter die gericht te werk gaat. Het is niet goedkoop om te kiezen voor een recruiter. Toch is het in veel gevallen een goede optie. Je wilt natuurlijk voorkomen dat een topfunctie voor lange tijd open staat.

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk altijd belangrijk. Misschien wel extra belangrijk voor mensen in een topfunctie. Dit personeel is schaars en kan vaak op veel plekken terecht. Door aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op te stellen zul je een stapje voor hebben op concurrenten. Hierdoor zul je sneller iemand vinden die de functie wil vervullen.

Maak je bedrijf vindbaar
Het is voor je klanten belangrijk dat je vindbaar bent, maar ook voor personeel is dit belangrijk. Veel mensen starten hun zoektocht via Google of social media als zij op zoek zijn naar een nieuwe baan. Wanneer je aandacht besteed aan je vindbaarheid zal ook het personeel dat een topfunctie kan vervullen bij je terecht komen.

 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
De lente is de beste tijd om te verhuizen (1) 
Koningsdag: toeristen het land in, Nederlanders eruit (1) 
Import gas niet van invloed op Nederlandse energierekening (1) 
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie (1) 
Stofzuigen en strijken populairder dan pensioenoverzicht (1) 
top10
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Bankinvesteringen in blockchain en cryptocurrencies stijgen sterk
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Hybride werken: zijn we er wel klaar voor?
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
meer top 10