zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Belasting en kerstpakketten: hoe zit dit precies voor de ondernemer

25 augustus 2019 - De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van Managersonline.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

Dat was een opluchting voor ondernemers zeg, toen de Belastingdienst vorig jaar liet weten de regels aangaande het kerstpakket te vereenvoudigen. Voorheen waren er zoveel regels dat veel ondernemers helemaal maar afzagen van het kerstpakket, De regels bleken zo lastig te interpreteren. Dat is nu anders, nu er een veel simpelere methodiek is ontwikkeld en er alleen nog naar de werkkostenregeling gekeken hoeft te worden.
 

De totale loonsom en de gebruikelijkheid


Nu je alleen maar naar de werkkostenregeling hoeft te kijken, zijn twee aspecten belangrijk: de totale loonsom en de gebruikelijkheid. Werkgevers mogen nu maximaal 1,2 procent van de totale loonsom van de organisatie aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan het personeel schenken. Hier maak je dus gebruik van als je plannen hebt om kerstpakketten uit te zoeken. Werkgevers betalen over alles wat boven de 1,2 procent ligt overigens liefst tachtig procent belasting.
Houd wel rekening met de gebruikelijkheidstoets
Bij het toepassen van deze nieuwe regel moet overigens wel rekening gehouden worden met de gebruikelijkheidstoets. Die zegt dat de uitgave slechts 30 procent of minder af mag wijken van uitgaven in branche of bedrijf. Dit kun je als werkgever checken bij je accountant of gewoon direct bij de Belastingdienst. Voor werkgevers geldt dus dat als de totale loonsom stijgt, er meer belastingvrij uitgegeven mag worden aan de kerstpakketten. Je moet als ondernemer dus weten hoe groot je bestedingsruimte is, ook iets dat je prima bij je eigen accountant kunt checken.

Je stelt tegenwoordig gewoon zelf een kerstpakket samen
Met dit in het achterhoofd kun je als werkgever dus langzamerhand op zoek naar een fraai kerstpakket voor je werknemers. Het kerstcadeau heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Het standaardpakket is niet meer, kerstpakketten worden tegenwoordig op maat samengesteld, passend bij je organisatie. Je kunt helemaal zelf je pakket samenstellen als je wilt of kiest voor een themapakket. Themapakketten heb je in bijvoorbeeld biologisch/fairtrade, barbecue en grill, koken en wonen, een op reis pakket en pakketten speciaal voor de man en de vrouw.  En wat te denken van de bierpakketten voor de man en wijnpakketten voor de vrouw, je hebt zelfs kerstpakketten die vooral bestaan uit sterke drank. Wat er ook nog steeds is, is het Rituals pakket en pakketten die zijn samengesteld in Hollandse, Oosterse of Italiaanse sfeer. Tijd om alvast na te denken wat jij je personeel dit jaar voor pakket geeft dus.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Verbeter in 10 stappen je e-mail marketing [ebook]
In het ebook ‘Verbeter in 10 stappen je email marketing’ van Spotler ontdek je snel of je op de goede weg bent en waar je nog extra stappen kunt zetten. Denk aan bestandsgroei, dynamische content, A/B-testen, datakoppelingen en meer. Benieuwd?
Download het ebook
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Ergonomisch werken is gezond werken
reacties
Vrouwen voorop in de rum-sector (1) 
Betere werksfeer vermindert werkstress (1) 
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk (1) 
Banner leidt opvallend vaak naar online zoekopdracht (1) 
Noorwegen populair onder camperaars (1) 
Dit kost een uur parkeren op de drukste luchthavens in Europa (1) 
De voordelen van content marketing (1) 
top10
Nooit meer een ‘Blue Monday’!
Outplacement vaker succesvol, niet voor oudere medewerkers
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk
36 procent van de werknemers komt niet los van het werk
Betere werksfeer vermindert werkstress
Arnoud van Vliet verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2019
Zestigplusser is zich niet bewust van gevaren openbare wifi
Stoomcursus ‘nieuwe IT-ontwikkelingen’ toont directies waar winst te behalen valt
Vandaag Filevrije Dag
Hoe meer energiebronnen, hoe kleiner de kans op uitval
meer top 10