zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Belang van een goede werkgeversverklaring

15 augustus 2019 - Een goede werkgeversverklaring is erg belangrijk. Er zijn verschillende situaties waarin je een werkgeversverklaring nodig kunt hebben. Vooral als je een hypotheek wilt aanvragen, is het van belang dat je een verklaring hebt. Een verklaring moet aan bepaalde eisen voldoen, zodat je er zeker van kunt zijn dat de hypotheek aanvraag geaccepteerd wordt. Iedere hypotheekadviseur zal beamen dat er absoluut geen fouten in de werkgeversverklaring mogen voorkomen. Als je hier helemaal zeker van wilt zijn, is het aan te raden om verder te lezen. Hieronder vind je namelijk een aantal dingen waar je goed op moet letten. 

Gebruik dezelfde pen


Als je een werkgeversverklaring invult, zul je continu gebruik moeten maken van dezelfde pen. Je dient een blauwe pen te gebruiken, andere kleuren zoals rood en zwart worden namelijk niet geaccepteerd. Als er twee verschillende pennen gebruikt zijn en dit overduidelijk zichtbaar is, dan is de kans groot dat hier vraagtekens bij ontstaan. Bij het invullen van een werkgeversverklaring kun je dus het beste continu dezelfde pen gebruiken, zo kun je er zeker van zijn dat dit in ieder geval geen problemen oplevert. Een werkgeversverklaring dient bovendien door één bevoegd persoon ingevuld te worden. Wanneer meerdere personen het document invullen levert dit gegarandeerd problemen op. Het document zal in dit geval afgekeurd worden en dit wil je natuurlijk voorkomen. Heeft de bevoegde persoon even geen tijd? Dan is het aan te raden om de pen op te bergen en om het document later verder in te laten vullen met dezelfde pen. 

Hetzelfde salaris als je loonstrook
Op de werkgeversverklaring dient hetzelfde te staan als op de loonstrook. Indien de bedragen verschillen, zal de werkgever hier op briefpapier een officiële toelichting bij moeten geven. Dit laatste kan bijvoorbeeld het geval zijn als de werkgever rekening houdt met een toekomstige salarisstijging. Doorgaans is het echter gebruikelijk om hetzelfde salaris door te geven als op de loonstrook vermeld wordt. Indien dit niet het geval is, zullen hier vraagtekens bij ontstaan.  Achteraf dient de verklaring met de bedrijfsstempel bestempeld te worden. Geen bedrijfsstempel? Dan dient ook hier een verklaring voor te zijn. Als er zonder goede verklaring geen bedrijfsstempel aanwezig is, kan de werkgeversverklaring afgekeurd worden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
Meerderheid werknemers denkt dat technologie hun werkervaring verbetert (1) 
Leiderschap in de digitale economie is een vak apart (3) 
top10
Hoe leuk moet je elkaar vinden om een goed team te zijn?
Leeftijd grootste obstakel voor Nederlanders in loopbaan
Leidinggevende is voorstander van zelfsturende teams
Zo krijgt u nog sneller betaald
De ervaringsrevolutie: we willen niet alleen kijken, maar ook participeren
Inclusiviteit nog lang niet overal vanzelfsprekend
Wintersport: 44 procent automobilisten vindt rijden in sneeuw eng
Vijf leidende technologietrends
Nederlanders bezorgd over de toekomst
'Cybersecurity moet een schoolvak worden'
meer top 10