zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op

15 augustus 2019 - Als werkgever of manager kun je je personeel vragen om het land in te gaan om met klanten te praten, acquisitie te doen of andere zaken in het land te regelen. Je klanten en potentiële klanten zitten waarschijnlijk door het hele land, en dus kan het interessant zijn om werknemers op pad te sturen om deze klanten te bezoeken.

Om op de plaats van bestemming te kunnen komen, gaat men met een eigen auto of een auto van de zaak op pad. Wanneer er geen auto van de zaak beschikbaar is, gaat men dus met de eigen auto op pad, en dat brengt zowel voor de werkgever als de werknemer bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Veiligheid is belangrijk, net zoals het financiële gedeelte. Wij benoemen dan ook graag een aantal punten waar rekening mee gehouden kan worden. Veiligheid


Je werknemer met zijn of haar eigen auto op pad laten gaan, is geen vanzelfsprekendheid. Niet iedereen beschikt namelijk over een goede en veilige auto om vele kilometers door het hele land te maken. Maak dit dan ook bespreekbaar met je werknemers. Indien de werknemer geen geschikte auto voor handen heeft, kijk dan samen naar alternatieven. Een auto huren kan bijvoorbeeld een alternatief zijn, net als het aanschaffen van een auto die door het hele bedrijf voor zakelijke ritten te gebruiken is. In dit geval ben je als werkgever ook verantwoordelijk voor het onderhouden van deze auto zodat een werknemer te allen tijde veilig de weg op kan gaan. Financiële afhandeling
De standaard financiële vergoeding die wordt uitgekeerd per zakelijk gereden kilometer is € 0,19 per kilometer. De werknemer geeft na de rit bij de manager aan welke plekken zijn bezocht en wat het totale aantal kilometer is dat men heeft afgelegd. De vergoeding die wordt uitgekeerd geldt als compensatie voor de brandstofkosten die een werknemer gemaakt heeft, en een eventuele afschrijving van de auto. Deze vergoeding wordt via een losse uitbetaling of via het salaris aan het einde van de maand uitgekeerd aan de werknemer.

Ondersteuning
Een werkgever kan een werknemer ook wijzen op mogelijkheden om zo efficiënt mogelijk én zo veilig mogelijk de weg op te gaan. Zo kan de werkgever dus een auto beschikbaar stellen, maar kan ook een reiskosten voor het openbaar vervoer vergoeden. Bovendien kan de werkgever helpen om collectieve korting te krijgen op bijvoorbeeld een autoverzekering, of de werknemer wijzen op plekken waar men voordelig een autoverzekering kan afsluiten, zoals op allsecur.nl.
 
Hoe dan ook, het is van belang dat de werknemer veilig, verantwoord en voordelig de weg op gaat. Werkgever en werknemer kunnen hierbij niet zonder elkaar. Met een beetje hulp van elkaar, wordt het voor beiden een stuk aangenamer.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederland zakt uit top drie Digitaliserings Index  (1) 
Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beďnvloed (1) 
De top tien startups waar talent wil werken (1) 
Hoe word ik meer zichtbaar en gewaardeerd? (1) 
Marketeers besteden video steeds meer uit (6) 
De Tesla-taxi's van Schiphol gaan in de verkoop (4) 
UPS bestelt 125 Tesla-trucks (1) 
top10
Vijf zegeningen van een burn-out
Extreme beloning toppers in bedrijfsleven blijkt wederom mythe
Kennis cybersecurity-terminologie Nederlandse beslissers onvoldoende
Nederlander met modaal inkomen ziet nettosalaris met bijna 50 euro stijgen
Sterke ontwikkeling cloud- en hostinggebruik in Nederland
Vijf tips om tijd te besparen met vliegen
Wie van het Europese talent wil in Eindhoven werken? Bijna niemand
Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beďnvloed
Besluitvormingsdilemma’s in het digitale tijdperk
72 procent Nederlanders vindt Prinsjesdag waardevolle traditie
meer top 10