zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op

15 augustus 2019 - Als werkgever of manager kun je je personeel vragen om het land in te gaan om met klanten te praten, acquisitie te doen of andere zaken in het land te regelen. Je klanten en potentiële klanten zitten waarschijnlijk door het hele land, en dus kan het interessant zijn om werknemers op pad te sturen om deze klanten te bezoeken.

Om op de plaats van bestemming te kunnen komen, gaat men met een eigen auto of een auto van de zaak op pad. Wanneer er geen auto van de zaak beschikbaar is, gaat men dus met de eigen auto op pad, en dat brengt zowel voor de werkgever als de werknemer bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Veiligheid is belangrijk, net zoals het financiële gedeelte. Wij benoemen dan ook graag een aantal punten waar rekening mee gehouden kan worden. Veiligheid


Je werknemer met zijn of haar eigen auto op pad laten gaan, is geen vanzelfsprekendheid. Niet iedereen beschikt namelijk over een goede en veilige auto om vele kilometers door het hele land te maken. Maak dit dan ook bespreekbaar met je werknemers. Indien de werknemer geen geschikte auto voor handen heeft, kijk dan samen naar alternatieven. Een auto huren kan bijvoorbeeld een alternatief zijn, net als het aanschaffen van een auto die door het hele bedrijf voor zakelijke ritten te gebruiken is. In dit geval ben je als werkgever ook verantwoordelijk voor het onderhouden van deze auto zodat een werknemer te allen tijde veilig de weg op kan gaan. Financiële afhandeling
De standaard financiële vergoeding die wordt uitgekeerd per zakelijk gereden kilometer is € 0,19 per kilometer. De werknemer geeft na de rit bij de manager aan welke plekken zijn bezocht en wat het totale aantal kilometer is dat men heeft afgelegd. De vergoeding die wordt uitgekeerd geldt als compensatie voor de brandstofkosten die een werknemer gemaakt heeft, en een eventuele afschrijving van de auto. Deze vergoeding wordt via een losse uitbetaling of via het salaris aan het einde van de maand uitgekeerd aan de werknemer.

Ondersteuning
Een werkgever kan een werknemer ook wijzen op mogelijkheden om zo efficiënt mogelijk én zo veilig mogelijk de weg op te gaan. Zo kan de werkgever dus een auto beschikbaar stellen, maar kan ook een reiskosten voor het openbaar vervoer vergoeden. Bovendien kan de werkgever helpen om collectieve korting te krijgen op bijvoorbeeld een autoverzekering, of de werknemer wijzen op plekken waar men voordelig een autoverzekering kan afsluiten, zoals op Allianz Direct.

Hoe dan ook, het is van belang dat de werknemer veilig, verantwoord en voordelig de weg op gaat. Werkgever en werknemer kunnen hierbij niet zonder elkaar. Met een beetje hulp van elkaar, wordt het voor beiden een stuk aangenamer.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
Meerderheid werknemers denkt dat technologie hun werkervaring verbetert (1) 
Leiderschap in de digitale economie is een vak apart (3) 
top10
Hoe leuk moet je elkaar vinden om een goed team te zijn?
Leeftijd grootste obstakel voor Nederlanders in loopbaan
Leidinggevende is voorstander van zelfsturende teams
Zo krijgt u nog sneller betaald
De ervaringsrevolutie: we willen niet alleen kijken, maar ook participeren
Inclusiviteit nog lang niet overal vanzelfsprekend
Wintersport: 44 procent automobilisten vindt rijden in sneeuw eng
Vijf leidende technologietrends
Nederlanders bezorgd over de toekomst
'Cybersecurity moet een schoolvak worden'
meer top 10