zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Last van ongedierte in en rondom het bedrijfspand? Deze maatregelen kun je treffen!

11 juli 2019 - De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van Managersonline.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

Het kan om verschillende redenen interessant zijn, om je bedrijfspand regelmatig te laten controleren op de aanwezigheid van ongedierte. Ongedierte komt veel vaker voor, dan men op voorhand verwacht. Denk niet alleen aan muizen en mieren, maar bijvoorbeeld ook aan papiervisjes, ovenvisjes, pissebedden, enzovoorts. Afhankelijk van het type bedrijf wat je hebt, kan de aanwezigheid van ongedierte grote gevolgen hebben. Je moet er als restaurant bijvoorbeeld niet aan denken, dat het ongedierte op je etenswaren zit. Dit kan voor de verspreiding van ziektes onder gasten zorgen, wat de naam van je bedrijf schaadt.

In dit artikel vertellen we je meer over ongediertebestrijding en de stappen die je hierin zelf kunt nemen. Des te sneller je het ongedierte aanpakt, des te kleiner is de kans op een ongedierteplaag. Het ongedierte kan zich razendsnel voortplanten, waardoor snel ingrijpen essentieel is. Professionele hulp bij ongedierte in je bedrijfspand 
Veel bedrijven schakelen een professionele partij in, wanneer zij het ongedierte willen laten bestrijden. Zo hoef je zelf niet in de weer te gaan met gifstoffen, sprays, enzovoorts. Niet alleen zijn dergelijke bestrijdingsmiddelen vaak bepaald niet efficiënt. Ook kan het gevaren met zich meebrengen, als medewerkers in aanraking komen met de nevel hiervan. Een professionele bestrijdingsorganisatie zal kiezen voor het gebruik van hitte. Door ruimtes sterk te verwarmen zal het ongedierte al snel sterven. 

Lokdoosjes plaatsen tegen ongedierte
Wanneer er momenteel nog geen sprake is van ongedierte kan het slim zijn om lokdoosjes te plaatsen. Deze lokdoosjes trekken het ongedierte aan, waarna het ongedierte hier niet meer uit kan komen. Een plaag wordt op deze wijze in de kiem gesmoord! Er zijn voor verschillende ongediertesoorten lokdoosjes te koop. Houd er rekening mee, dat deze regelmatig vervangen moeten worden. Zo voorkom je dat de kadavers van ongediertesoorten nieuw ongedierte aantrekken. 

Neem preventieve maatregelen tegen houtworm
Een van de meest voorkomende ongediertesoorten binnen bedrijfspanden is de houtworm. Dit is de larve van een tor of kever en kan voor een ernstige schade zorgen. Het beestje gebruik houten constructies om zichzelf te voeden. Je herkent de aanwezigheid van het diertje aan de gaten die in houten planken of balken geboord worden. Door het hout vooraf goed te controleren op de aanwezigheid van deze gaatjes, verklein je de kans op overlast van de houtworm. Ook kun je ervoor kiezen om het hout in te smeren met beits. Torren en kevers kunnen hier erg slecht tegen. 

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10