zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Een zakelijke lening afsluiten bij de bank? Bereid u goed voor

10 juli 2019 - Veruit de meeste zakelijke kredieten in Nederland zijn bankkredieten. Hoewel er een daling zichtbaar is sinds de aangescherpte kredieteisen ten gevolge van de crisis, leent nog altijd 65 procent van de kleine bedrijven en 78 procent van de middelgrote bij de bank.
 

Bent u voor uw organisatie op zoek naar een zakelijk krediet? Leningen.nl vertelt u waar u op moet letten. Zet allereerst alle cijfers goed op een rij zodat u weet hoe uw organisatie er financieel voor staat.  Wie weet kunt u met een paar simpele aanpassingen in uw bedrijfsvoering al wat kapitaal vrijmaken en dus uw financieringsbehoefte verkleinen. Weet wat er de inkomsten en uitgaven zijn en pas prognoses tijdig aan. Kijk verder of de cashflow verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld door klanten sneller te laten betalen en zelf langere betaaltermijnen te bedingen, door marges te vergroten of minder (hoge) korting te geven. Ook onderhandelen over contracten en factoring of lease kunnen manieren zijn om snel geld vrij te maken.


 
Toch een banklening nodig? Zorg dat uw gegevens en plan van aanpas volledig en duidelijk zijn. De bank wil onder andere weten wat uw organisatie doet, hoe die er financieel voor staat, waar de lening voor is en hoe u terug gaat betalen. Ook tijdens de looptijd zal de bank op de hoogte gehouden willen worden. Om te controleren of het risico niet groter aan het worden is, maar ook om te kijken of een andere kredietproduct op een gegeven moment beter past.
 
De rente in Nederland voor een banklening is relatief hoog. Mede door de opkomst van alternatieve financieringsvormen (denk aan crowdfunding, online kredieten, private equity) proberen banken zich echter op andere manieren te onderscheiden en valt er nog genoeg te onderhandelen. Wilt u een lening aanvragen? Kijk goed naar de voorwaarden en vergelijk die voor u tekent.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10