zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Beleggen hoe werkt het?

29 april 2019 - Bent u geïnteresseerd in beleggen maar heeft u geen idee hoe het precies werkt? Lees dan snel verder; simpel gezegd is het een investering. Het doel van deze investering is dat het geld oplevert. Vooraf bepaalt u doelen, zoals hoeveel rendement u wilt ontvangen of op welke termijn u graag uw winst uit laat keren. Wanneer uw belegging geld oplevert, heet dit rendement. De koers bepaalt of investering rendement oplevert of juist niet. Soms is te voorspellen wat de koers ongeveer gaat doen, zoals bij een grote politieke verandering in bijvoorbeeld Italië, maar niemand weet wat er precies gaat gebeuren. De koers is namelijk afhankelijk van vraag en aanbod. Of uw belegging meer waard worden, is dus geen zekerheid. Het risico bestaat dat uw belegging minder waard wordt, waardoor u (een deel van) uw investering verliest. Lees daarom vooraf ook wat de risico’s van beleggen zijn. Evi van Lanschot legt u graag uit hoe beleggen werkt.

Hoe gaat u beleggen?


Beleggen gaat tegenwoordig volledig digitaal. Vroeger kwamen handelaren samen op de beurs, maar nu kun u vanaf uw smartphone of computer beleggen op beurzen overal ter wereld. Met enkele swipes of muisklikken heeft u binnen een fractie van een seconde een aandeel gekocht of verkocht. U kunt beleggen in aandelen, obligaties, vastgoed en alternatieve beleggingen, zoals wijn, klassieke auto’s of kunst. Vooral beleggen in aandelen spreekt veel mensen aan. Niet voor niets, want daarmee investeert u direct in een onderneming. In ruil voor uw investering word u mede-eigenaar van het bedrijf. Gaat het goed met de onderneming waar u in belegt? Dan deelt u als aandeelhouder mee in het succes.

Wie kan beleggen?
Het is eenvoudig: iedereen kan beleggen. U hoeft het enkel te willen en meerderjarig te zijn. U hoeft niet direct verstand van beleggen te hebben. Denk goed na over hoeveel risico u wilt lopen als u gaat beleggen. Er zijn verschillende partijen waarbij u het beleggen kunt uitbesteden of juist zelf de controle kan houden. Overigens kunt u wel als meerderjarige voor een minderjarige beleggen. Wekt dat uw interesse? Ga dan beleggen voor uw kind.

Welke beleggingsmethode past bij mij?
Het is lastig om een goede keuze omtrent een beleggingsmethode te maken. Wilt u zelf beleggen of het uitbesteden? Zelf beleggen geeft vrijheid, terwijl u bij het beleggen uitbesteden kunt profiteren van de expertise van iemand.

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten.

Wilt u meer lezen over hoe werkt beleggen of de reden waarom u moet gaan beleggen?

Belangrijke informatie
Van Lanschot NV is als bank geregistreerd in het Wft-register en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. (DNB), Postbus 98 1000 AB Amsterdam, en de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Postbus 11723 1001 GS Amsterdam.
Van Lanschot NV kan optreden als aanbieder van betaal-, spaar- en kredietproducten, als bemiddelaar van verzekeringsproducten en als aanbieder en/of uitvoerder van beleggingsdiensten.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10