zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Sim only vergelijker verslaat concurrentie in 3 jaar

27 maart 2019 - De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van Managersonline.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

Met 15 jaar achterstand de meest competitieve markt bestormen? Tips van een sim only vergelijker!  
Begonnen met 15 jaar achterstand en binnen 3 jaar toch hoog ranken op de meest competitieve keywords uit de telecommarkt binnen Google. Websites die veel geld verdienen door te focussen op keywords als "sim only vergelijken" en "goedkoopste sim only" zien een relatief nieuwe speler snel marktaandeel pakken.

Vervolgens weet deze nieuwkomer een leuke business met een mooie omzet te bewerkstelligen, zodat men verder kan  door investeren om nog groter te worden. De sim only vergelijker www.simonlycheck.nl vertelt het verhaal en strategie achter deze succesvolle case.


 
Van autoriteit in een Niche, naar marktbrede Primeurs.
In de wereld van vergelijkingswebsites zijn er enkele markten bijzonder competitief waaronder de markt van de " sim ony vergelijkers". Het meest competitieve keyword "sim only vergelijken" is dan ook een van de duurste keywords om via Google Ads in te kopen. Veel van de vergelijkingswebsites proberen daarom organisch te ranken binnen Google. 

Ondernemer Wesley Kelder is 10 jaar geleden een niche telecom website begonnen, www.prepaidsimkaart.net. In de loop der jaren is PrepaidSimkaart.net uitgegroeid tot de grootste prepaid vergelijkingssite en webshop van Nederland. PrepaidSimkaart.net is dusdanig belangrijk geworden voor alle telecomproviders dat alle grote telecom providers directe deals zijn gaan maken met Wesley Kelder ter promotie en om te adverteren. Dit heeft erin geresulteerd dat de heer Kelder een bekende naam is geworden bij zowel de telecom providers als alle media- en marketingbureaus die hiermee gemoeid zijn.

Enkele jaren later is Muscle Media, het online marketing bedrijf dat achter PrepaidSimkaart.net zit, een sim only vergelijker begonnen. Zoals gezegd is dit een enorm competitieve markt. In een competitieve markt zijn er een aantal dingen enorm belangrijk. Een van die dingen is het fenomeen "netwerk". Hoe groter, hoe kwalitatiever, hoe breder, hoe relevanter je netwerk, hoe groter de kans op succes!
 
Uiteindelijk heeft het netwerk geresulteerd in "primeurs" die natuurlijk erg belangrijk zijn in een competitieve markt. Dit betekent dat de website simonlycheck.nl als eerste op de hoogte was van bepaalde ontwikkelingen. Simonlycheck kon dus als eerste anticiperen op specifieke punten waar de klanten, de mobiele providers, in de toekomst op gaan focussen. Deze samenwerkingsverbanden komen na verloop van tijd "vanzelf" op gang. Zodra je business voor elkaar kan betekenen ontstaat er een verhoogde gunfactor, dus is er een verhoogde kans op het slagen in jouw competitieve markt.
 
Vergelijken en concurrentie, of is het toch makkelijker?
Als je "sim only abonnementen vergelijken" intypt in Google zie je tal van website die praktisch allemaal hetzelfde doen en dezelfde kwaliteit bieden. Er worden namelijk gewoonweg vergelijkingstools gemaakt die op basis van de consument haar opdrachten de juiste abonnementen tonen. Alle websites gebruiken dezelfde providers, dezelfde producten en tonen dus dezelfde uitkomsten bij het vergelijken van de sim only abonnementen. Waarom is Wesley Kelder dan toch www.simonlycheck.nl gestart?

Wie deze situatieschets gelezen heeft snapt hem al, netwerk netwerk en nog eens netwerk. Er is in 10 jaar tijd een groot telecom netwerk opgebouwd en tevens langdurige goede business relaties. Men kent de markt, men kent de mensen, men kent de wegen die het moet bewandelen. Momenteel is SimOnlyCheck.nl nog bij lange na niet de grootste sim only vergelijker, maar binnen 3 jaar tijd steeg de website al hoger op verschillende zoekwoorden dan concurrenten die al 15 jaar bezig zijn!
 
Dus...
De boodschap van dit case report is dus: begin klein, wordt sterk, creëer netwerk en "expand" naar grotere, competitieve en dus meer lucratieve markten!

Voor advies en diepere vragen over dit soort strategieën mag eenieder contact opnemen met de heer Kelder via www.WesleyKelder.nl.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
6 stappen om leads te nurturen met e-mail marketing [white paper]
Je genereert leads met waardevolle content. Hoe zorg je dat deze leads warm worden, warm blijven en wél hot worden zodat de sales afdeling gesprekken kan voeren met beter gekwalificeerde leads? Spotler legt het in dit white paper stapsgewijs uit.
Download het white paper
Lees verder
Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste webhosting?
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Personeel vinden voor topfuncties blijft een uitdaging
Zonnepanelen op kantoor; hoe zit dat financieel?
Personeelstekort in de horeca historisch hoog
reacties
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen (1) 
Zes tips bij het kiezen van je burn-out coach (1) 
HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat (2) 
Evenement organiseren? Vijf onverwachte tips (2) 
'Ongezonde snack op netwerkborrel niet meer van deze tijd' (1) 
Nederland verkiest kerstgeschenk boven traditioneel kerstpakket (4) 
Land Rover Defender (2019) (1) 
top10
HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat
Coaching populairder dan ooit
In 2030 is een kwart minder inzetbaar door werkgerelateerde stress
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen
Voorkom plasticvervuiling met het businessmodel van de toekomst
Helft werknemers solliciteert onder werktijd
IT op de werkvloer: vloek of zegen voor de productiviteit?
Mannen zijn chagrijnig als Max Verstappen uitvalt
Slechts een op de vijf bespreekt probleemschuld met omgeving
Citizen development als oplossing voor de uitdagingen op de IT-afdeling
meer top 10