zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Succesvol je geld beleggen? Doe het online!

21 januari 2019 - De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van Managersonline.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

Met de lage spaarrente is het steeds onaantrekkelijker om al je geld op je rekening te laten staan. Het is vaak veel aantrekkelijker om een deel van je geld te beleggen. Veel mensen doen dit nog steeds bij hun bank. Toch kan het veel voordeliger uitpakken wanneer je het geld online belegt. In dit artikel lees je hoe je succesvol online geld kunt beleggen.

Online geld beleggen


Voordat je geld kunt beleggen via het internet, heb je een account nodig bij een broker. Het openen van een account is tegenwoordig snel gedaan. Toch moet je eerst besluiten wat voor account je nodig hebt. Dit hangt namelijk geheel van je beleggingsstijl af.

Een effectenrekening
Een traditionele effectenrekening is de beste keuze voor de traditionele belegger die vermogen wilt opbouwen. Je kan op een account van bijvoorbeeld DEGIRO of Lynx aandelen kopen en vasthouden. Je ontvangt op de effectenrekening ook dividend. Wel moet je al voldoende geld bezitten, aangezien je de aandelen niet door middel van een hefboom kunt aanschaffen.

Een online handelsaccount
Je kunt er ook voor kiezen om een online handelsaccount te openen. Bij moderne platformen zoals die van Plus500 en Markets.com kan je actief handelen in onder andere aandelen, grondstoffen en indexfondsen. Dit doe je door middel van derivaten zoals de CFD. Een voordeel van het gebruik van een derivaat zoals de CFD is dat je gebruik kunt maken van een hefboom. Hierdoor kunnen zowel je verliezen als je winsten sneller oplopen.

Maar wat maakt je nu een succesvolle belegger?
Op beleggen.info staan verschillende tips die je kunnen helpen bij het succesvol beleggen van je geld. In dit artikel delen we een paar tips die je kunnen helpen bij het behalen van je doelstellingen.

Zorg dat je in de avond kunt slapen
Het is belangrijk dat je beleggingen niet ten koste gaan van je nachtrust. Hiervoor is het belangrijk om je risico’s te managen tot een acceptabel niveau. Stop niet teveel geld in één bepaalde belegging en zorg voor voldoende spreiding. Uiteindelijk is je gezondheid belangrijker dan je financiële gewin. Wanneer het niet goed voelt, maar je verkeerde beslissingen en is het dus onverstandig om de investering uit te voeren.

Zorg voor een plan
Wanneer je je geld gaat beleggen, is het ook belangrijk om een goed plan op te zetten. Bekijk eerst wat je doelen op de lange termijn zijn. Is dit vermogensopbouw of wil je speculeren en op de korte termijn een goed resultaat neerzetten? Gebruik dit plan vervolgens om te kiezen in welk type beleggingsproduct je wilt investeren.

Wanneer je deze beslissing hebt genomen, kan je besluiten welke posities je gaat innemen. Ook hierbij is een duidelijk plan van A tot Z belangrijk. Bepaal dus bijvoorbeeld eerst welk aandeel je wilt kopen. Bedenk bij jezelf waarom je dit specifieke aandeel wilt kopen en ga na of het inderdaad de juiste beslissing is.

Wanneer dit inderdaad het geval is, heb je nog een strategie voor de belegging nodig. Bedenk wat het goede moment is om uit te stappen, zowel bij verlies als bij winst. De grootste blokkade voor belegging succes is uiteindelijk de onwil om lastige beslissingen te nemen wanneer het nodig is. Door dit alvast van tevoren te doen, verklein je de kans dat je je eigen plan saboteert.

Oefenen!
Voordat je succesvol geld kunt beleggen, is het erg belangrijk om uitgebreid te oefenen. Het is niet waarschijnlijk dat je zonder ervaring direct een succesvolle belegger wordt. Sommige mensen kiezen ervoor om te oefenen door middel van pen en papier. Je kunt dan fictieve beleggingen uitvoeren en bijhouden hoe je het doet. Andere mensen kiezen voor een gratis beleggingspakket van een broker waarmee je de mogelijkheden zonder risico kunt uitproberen.

Het is belangrijk om lessen te trekken uit het oefenen. Op die manier zie je wat goed gaat en op welke gebieden je je beleggingsvaardigheden kunt verbeteren. Uiteindelijk is het de constante analyse van je beleggingen die het verschil kunnen bepalen tussen een succesvolle en een gefaalde belegging.

Succesvol geld beleggen: waarom online?
Maar waarom moet je nu voor online beleggen kiezen wanneer je begint met investeren? Wel, in vergelijking met de grote banken is het significant voordeliger om online te beleggen. Dit komt doordat banken veel meer personeel in dienst hebben en vaak minder efficiënt werken. Bovendien gaat beleggen via het internet veel sneller, aangezien je orders binnen de moderne software vaak direct uitvoert. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10