zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Kantoor inrichten is maatwerk

16 januari 2019 - De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van Managersonline.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

Een saai kantoor inrichten kan iedereen. Een kantoor inrichten waarin je geïnspireerd en geconcentreerd kunt werken, dat is een vak apart. Voor elk kantoor geldt dat het inrichten ervan maatwerk is. Alleen met een aanpak die naar jouw wensen is aangepast, ontstaat een kantoor dat jouw bedrijf past als een jas.

Privacy en de laagstaande zon


Een ruimte inrichten start bij de basis. Je begint dus bij de vloer en de muren. Direct daarop volgen de gordijnen. Je denkt misschien dat een kantoor geen gordijnen nodig heeft, maar dat is een misverstand. Het is immers helemaal niet fijn om te werken als de zon naar binnen schijnt. Of ’s winters, als de zon laag staat en je verblindt. Een kantoor dat tegenover een woning gebouwd is, kan ook door gordijnen wat privacy krijgen. Ook het uitzoeken van gordijnen is maatwerk: of je nu op zoek bent naar luxaflex of luxe velours gordijnen.
De functie van een gordijn

Naast de eerdergenoemde privacy en zonwering heeft een gordijn meer functies. Gordijnen zijn ook uitstekend geschikt voor het reguleren van de akoestiek in de ruimte. Vooral als het kantoor uit hoge ruimtes bestaat, is dat belangrijk. Daarnaast geven gordijnen de ruimte stijl. Het is naast de vloer en de muren een basisinrichting, waar je wel degelijk goed over na moet denken. Heb je deze drie bepaald, dan kun je door met de verdere inrichting.

Gezond personeel
Voor kantoormeubelen geldt: denk aan de ergonomie. Elke werkplek moet zo ontworpen zijn dat mensen er optimaal aan kunnen werken. Zonder schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Dat betekent dat er goed gelet moet worden op werkhouding, werkhoogte en op beweging. Dat laatste is ook van belang bij mensen die kantoorwerk verrichten. Van de hele dag zitten gaat je gezondheid immers snel achteruit. Zit-stawerkplekken zijn een optie, een hometrainer, staand vergaderen, een ruimte waarin je wandelend kunt bellen, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Finishing touch
Natuurlijk valt of staat de sfeer van een kantoor met de puntjes op de i. Een mooi schilderij aan de muur en een vaas met bloemen. Decoratiemateriaal en een mooi servies. Een koffieapparaat en een mooie plek om te lunchen. Hoe opvallender de objecten, hoe meer creativiteit je kunt verwachten van je personeel. En daarom is ook de finishing touch maatwerk.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Verleid en behoud talent met een multifunctionele werkomgeving
reacties
Tesla Model 3 met 4% bijtelling (3) 
Wintersporters laks met sneeuwkettingen (1) 
Waarom elk bedrijf straks een chief trust officer heeft (1) 
Niet het systeem, maar de mensen centraal (2) 
Korte autoritten vervangen door de fiets loont (1) 
Zwitserse superaccu op komst? (1) 
Overzicht kwijt door inkoopwildgroei? Met deze drie tips pakt u de regie terug (2) 
top10
Zo regisseer je het begin van jouw presentatie (video)
Investeren in de toekomst van uw kind
Gebruik cloud-oplossingen blijft groeien
Nederlands bedrijfsleven zet zich in voor vluchtelingen
Drie op de tien werknemers ervaren informatieovervloed
Papieren data nog steeds onveilig
Internationale M&A-activiteiten voegen afgelopen anderhalf jaar al geen waarde meer toe
Vijf tips om te besparen op softwarelicenties
Politieke verschuivingen vergroten risico's Europees bedrijfsleven
Tinder populairste dating app in Nederland
meer top 10