zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Ligo komt met ‘paraplu oplossing’ voor online juridische dienstverlening.

19 december 2018 - De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van Managersonline.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

De sci-fi toekomst die we zo vaak terugzien op Netflix komt steeds dichterbij, al zijn we ons daar niet al te vaak van bewust. Waarbij de maakindustrie volop geautomatiseerd wordt, blijft de dienstverlenende wereld vaak nog achter. Dat merkte Wendy Bogers, eigenaar en oprichter van Ligo, tijdens haar periode als advocaat op de Zuidas ook op. Ligo biedt als één van de eerste Nederlandse bedrijven een alles in één oplossing voor alle juridische zaken voor ondernemers. 

Online platforms waar je terecht kan voor allerlei juridische zaken voor je bedrijf waren er al langer. Echter, Ligo biedt als eerste een dynamisch online platform dat in staat is om mee te groeien met een startend bedrijf richting een enterprise model. Alle juridische to do’s voor elk soort bedrijf zijn daarbij in workflows gegoten. Zo laat Ligo bijvoorbeeld de startende ondernemer stap-voor-stap zien wat er moet gebeuren als de eerste werknemer aangenomen wordt. Terwijl grotere bedrijven aan de hand genomen wordt bij het uitvoeren van contract management. Zo vinden ook ervaren entrepreneurs, die veel te veel tijd kwijt zijn aan het afhandelen van allerlei juridische documenten, hun heil bij Ligo. Zelfs ’s Nederlands grootste ondernemer, Mark Rutte, had lof voor Ligo: "Typisch zo’n dienst waarvan je denkt waarom heeft niemand dit eerder bedacht?"


 
De komst van dit soort bedrijven is niet alleen handig, het maakt de markt ook transparanter. Binnen de advocatuur werkt men veelal op uurtarief en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. De komst van legaltech laat zien dat het veel sneller en gemakkelijker kan. Dat vergroot de concurrentie en daarmee ook de digitalisering van de markt. Noah Yuval Harari voorspelde het al in zijn boek Homo Deus: technologie zal niet alleen industriële processen automatiseren, maar ook complexere dienstensectoren. Waarbij software momenteel gespecialiseerde  advocaten verslaat op juridische kwaliteit. Zeker nu Ligo een paraplu-oplossing biedt, waarbij je terecht kan voor het oprichten van je BV, de benodigde contracten op maat kan genereren of zelf je eigen template ervoor kan gebruiken. Bovendien kan je ook gewoon bellen voor snel en professioneel advies van advocaten. Dit allemaal voor een vast maandbedrag en geen uurtje factuurtje. 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 
 
reacties
 
Company Registration  |   | 
2-01-2019
 | 
23:17 uur
Enorm knap, ondernemers met een visie die legaltech één of meerdere stappen vooruit brengen. Ik ben benieuwd hoe de oprichting, juridische ondersteuning en administratie van BV's in de toekomst zullen gaan. Zullen we ook direct het directeurschap een snel einde voorspellen?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Is uw volgende zakelijke leaseauto een Tesla?
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Record aan kwetsbaarheden zorgt voor meer innovatie in cybersecurity (1) 
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers (1) 
Werknemer neemt vrij voor ziek huisdier (1) 
Werven van nieuwe medewerker kost meer dan 4. 000 euro per persoon (1) 
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe (2) 
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties (1) 
Porsche 911 Speedster heeft een prijs (1) 
top10
Tja, je kunt natuurlijk alles wel relativeren!
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe
Slecht functionerende collega’s grootste stoorzender op het werk
Vijf technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen
Drie handige chat-apps voor op kantoor
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties
Tempo Team, KPN en Pathé genomineerd voor Email Awards 2019
Mijlpalen twintigers schuiven op
In Nederland solliciteren vooral flexibele, leergierige en nauwkeurige mensen
meer top 10