zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Weg met de saaie werkplek: tips voor een inspirerende werkomgeving

21 augustus 2018 - De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van Managersonline.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

Creativiteit en inspiratie opdoen voor nieuwe ideeën zijn niet per se aan een plek gebonden. Een inspiratieloos kantoor kan het creatief denken echter wel blokkeren. Laten we eerlijk zijn: het kantoor is niet direct de meest inspirerende omgeving. Zonde. Want juist dáár moeten ideeën samenkomen, werknemers geprikkeld worden en nieuwe inzichten opgedaan worden. En nee, u hoeft niet direct glijbanen en hangmatten te installeren in uw kantoor. Het kan een stuk eenvoudiger én goedkoper met de eenvoudige tips van Homint Projectinrichting


Tip 1: Breng meer kleur aan 


Een kantoorruimte kenmerkt zich doorgaans door witte muren, saaie bureaus en zwarte bureaustoelen. Niet bepaald gezellig dus. Onderzoek toont keer op keer aan dat kleuren een sterke invloed hebben op onze gemoedstoestand. De juiste kleuren kunnen zelfs onze productiviteit positief beïnvloeden. Een witte ruimte is niet per se slecht, het vergroot de ruimte en zorgt voor meer licht. Toch worden weinig werknemers geïnspireerd door naar een witte muur te staren. Muren mogen weer gezien worden. Die witte muur kan prima als er met accentkleuren wordt gewerkt. Steek bijvoorbeeld één wand in een kleur of opvallende behangprint. Een witte en steriele ruimte krijgt zo direct meer karakter en sfeer. Muren kunnen ook heel eenvoudig aangekleed worden met wandkleden en leuke posters. 
Ook in het meubilair mag kleur terug komen. Waarom kiezen voor één enkele kleur? Wissel verschillende kleuren stoelen met elkaar af voor een leuk effect. Zelfs gekleurde bureaus doen steeds vaker hun intrede in kantoorruimtes. Zorg wel voor een goede balans en maak het niet te bont. 

Tip 2: Meer groen 
Ieder kantoor heeft ze: die grote kantoorplant in de hoek van de kamer. Het idee erachter is goed. De aanwezigheid van planten op de werkvloer zorgt namelijk voor een goede luchtvochtigheid. Het kan alleen een stuk gezelliger. Wissel diverse soorten planten af, zowel groot als klein. Zet wat kleinere plantjes op de bureaus neer of op de kast. Mogelijkheden genoeg: van cactussen tot vetplantjes en hangplanten. Steek de plantjes in leuke potjes om het geheel sfeervol af te maken. Zorgt geheid voor een gezellig effect! 

Tip 3: Creëer relax hoekjes 
Niet ieder kantoor heeft de luxe om loungeruimtes in te richten. Gelukkig is het ook goed mogelijk om in een kleinere ruimte een relax hoekje te creëren. Een plek waar werknemers even tot rust kunnen komen of comfortabel kunnen brainstormen. Een relax hoekje hoeft helemaal niet gecompliceerd te zijn. Zet een paar comfortabele stoelen neer en kleed het leuk aan met kleine bijzettafeltjes, een vloedkleed, een mooie plant en wat leuke prints aan de muur. Zo kan er in iedere kantoorruimte een relax hoekje gecreëerd worden. Niet alleen functioneel, het ziet er ook super gezellig uit. 

Tip 4: Speel met accessoires 
Accessoires alleen voor thuis? Niets is minder waar. Eyecatchers in de vorm van grote kleurrijke objecten doen steeds vaker hun intrede in het kantoor. De toevoeging van grappige en opvallende accessoires zorgt voor een speels effect en tovert een glimlach op ieders gezicht. Een saaie muur is binnen no time omgetoverd met behulp van een stoere houten wandplank met frutsels en plantjes. Schilderijen en leuke prints voegen direct sfeer toe en ook vloerkleden kunnen prima op kantoor. 
Kortom: een inspirerende werkomgeving moet niet alleen praktisch zijn, het moet ook een plek zijn waar werknemers zich thuis voelen en kunnen ontspannen. Pas dan is er een goede basis voor creativiteit en frisse nieuwe ideeën. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10