zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Welke extra functies bieden moderne pinapparaten?

24 februari 2023 - Zet je schrap voor de evolutie van de pinapparaten! Ze worden steeds moderner en dat is maar goed ook, want de ontwikkelingen gaan op ieder gebied razendsnel. Waar pinnen ‘vroeger’ nog per uitzondering gedaan werd, zie je in 2023 eigenlijk bijna geen contant geld meer over de toonbanken gaan. Het begon allemaal met de slogan ‘klein bedrag, pinnen mag’: kennen we hem nog? Van grote, blokvormige pinautomaten waar je je pasje bovenin moest steken en vervolgens je pincode moest invoeren zijn we ver gekomen. Contactloos betalen, betalen zonder pas maar met een mobiele telefoon, pinautomaten die op WiFi werken, pinbonnen die per e-mail verstuurd worden om papier te besparen en ga zo maar door! Omdat we het soms allemaal niet eens zo snel meer bij kunnen benen: welke extra functies bieden moderne pinapparaten?

De mogelijkheden van een pinapparaat anno 2023


Een pinapparaat kopen is tegenwoordig gelukkig niet zo moeilijk meer. Online vergelijk je gemakkelijk alle mogelijkheden en stel je eigenlijk met weinig moeite de pinautomaat samen die jij voor jouw onderneming nodig heeft. Moderne pinautomaten bieden genoeg extra functies aan voor het doen van pinbetalingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een pinbon alleen per e-mail te versturen, zonder de bon uit te hoeven printen. Uiteraard is het handig om hierbij goed naar je doelgroep te kijken. Bedien je een jonge doelgroep? Dan is deze functie natuurlijk hartstikke geschikt! Daarnaast zijn de pinautomaten van deze tijd verbonden via een WiFi of 4G-netwerk. Je hoeft de automaat dus niet meer met kabels te verbinden en deze onder je kassa weg te werken. Sterker nog: een klant hoeft op deze manier eigenlijk niet eens meer aan een traditionele toonbank te betalen. Je neemt de pinautomaat namelijk gewoon mee, bijvoorbeeld het terras op als ondernemer in de horeca.

Een ander voordeel van moderne pinautomaten: klanten kunnen gebruikmaken van verschillende betaalmethoden zoals Apple Pay, Mastercard en Visa (online ook iDEAL en PayPal).

Wat is een pinapparaat met kassakoppeling?
De naam zegt het al, je kunt moderne pinautomaten gemakkelijk koppelen aan je kassasysteem. Het voordeel hiervan is dat je het pinbedrag niet handmatig op de pinautomaat hoeft in te typen. De automaat correspondeert namelijk met jouw kassasysteem, waardoor het bedrag automatisch op de pinautomaat verschijnt. De transacties worden ook vanzelf in jouw systeem verwerkt en dat scheelt weer in de boekhouding. Zowel vaste pinautomaten (met een kabel) als mobiele pinautomaten (op WiFi of 4G-verbinding) zijn te koppelen aan een kassasysteem met een kassakoppeling.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10