zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Tips bij elektrische raambekleding kopen

22 februari 2023 - Dat je een rolgordijn kunt oprollen met een motorbuis en afstandsbediening dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat je jaloezieën of duo rolgordijnen half kunt openen of een kwart? Het is dat soort flexibiliteit wat elektrische raambekleding ideaal maakt maar hoe werkt dit eigenlijk? Wat je moet weten en welke stappen jij kunt nemen om de beste producten voor jouw huis te kopen leggen we uit op deze pagina.

Van zorg naar comfort


Je hoort de term ‘smart home’ steeds vaker, of in het Nederlands ‘huisautomatisering’. Het is niet zo’n nieuw concept als veel mensen denken, het is ook niet een trendy high-tech dingetje voor millennials. De eerste gebruikers waren eigenlijk de boomers of zelfs nog wat oudere mensen. Denk aan gehandicapte senioren die zelf niet de gordijnen konden openen. Maar ook personen met dementie die niet wisten wanneer de raamdecoratie open of dicht stond. De oplossing was eenvoudig; een gordijn met een ingebouwde motor die gekoppeld werd aan een tijdschakelaar of een lichtsensor.
 
Ondertussen heeft de commercie ontdekt dat deze gadgets voor iedereen uitkomst bieden. Naast functies waar eigenlijk niemand op zit te wachten zijn mogelijkheden als elektrische gordijnen wel enorm praktisch. Zo kun je in de ochtend ontwaken met natuurlijk zonlicht in plaats van een luid alarm. Of in de avond sluiten de gordijnen automatisch zodat inbrekers niet stiekem binnen kunnen kijken, ook als je nog niet thuis bent.
 
Internet als eerste halte
Waar kun je elektrische raambekleding kopen? De zoektocht begint zoals altijd online. Je kunt natuurlijk direct naar een winkel gaan en daar rondkijken maar de kans is groot dat een verkoper direct producten aanprijst terwijl je alleen nog maar aan het oriënteren bent. Het gaat om een flinke investering en je wilt wel de juiste afwegingen maken. Daarom helpen we je alvast een stukje op weg door de naar de Somfy website te verwijzen. Zij maken de producten om gordijnen op afstand te bedienen en zelfs geheel te automatiseren. Hoe werkt dit eigenlijk? Dit zijn de ‘geheime ingrediënten’ bij slimme gordijnen:
 
⦁ Een gordijnrails die voorzien is van een kleine motor die het systeem in werking stelt.
⦁ Een afstandsbediening, app of slimme luidspreker om het gordijn te bedienen.
⦁ Een slimme app om producten met elkaar te koppelen.
 
Wist je dat slimme verlichting te koppelen is met de gordijnen? Dat is een heel vanzelfsprekende combinatie. Wat minder voor de hand ligt maar wel heel nuttig kan zijn is de koppeling met de thermostaat of een alarmsysteem dat de verlichting in huis inschakelt en de gordijnen opent bij onraad.
 
Meer kennis, meer mogelijkheden
Je vindt meer informatie op Somfy BE. Op deze website zie je een overzicht van de mogelijkheden en accessoires om jouw huis slimmer en vooral ook meer comfortabel te maken. Ook kun je hier zoeken naar een verkooppunt in de buurt. Daar kun je terecht om producten te bestellen en de gordijnen uit te zoeken. Wil je later het systeem uitbreiden? Dan bestel je dit gewoon online in de webshop. Kijk dus online voor de mogelijkheden en bespreek vervolgens met de specialist in de winkel wat het beste past in jouw situatie.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10