zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?

22 februari 2023 - Beveiligingscamera’s kunnen behoorlijke voordelen hebben voor je bedrijf. Zo verklein je met beveiligingscamera’s de kans op inbraak en stimuleer je de productiviteit van de medewerkers. Aangezien beveiligingscamera’s een behoorlijke investering zijn, is het aan te raden om goed te weten waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. In dit artikel ontdek je drie dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor je bedrijf.

Beeldkwaliteit


Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met een goede beeldkwaliteit. Je kan namelijk nog zoveel camera’s ophangen, wanneer de beeldkwaliteit ervan niet goed is, heb je er vaak helemaal niets aan. Gelukkig is de beeldkwaliteit van de meeste camera’s tegenwoordig meer dan voldoende. 

Bedrading
Verder is het aan te raden om rekening te houden met de bedrading van de beveiligingscamera. Waar kan de kabel in het stopcontact zonder dat de camera daarbij teveel opvalt? Wanneer je dit lastig kunt realiseren, kun je ook kiezen voor een draadloze beveiligingscamera. Hiermee kun je zonder kabel jouw huis beveiligen. De meeste draadloze beveiligingscamera’s werken op batterij of zijn oplaadbaar. Dit opladen kun je dan het beste doen wanneer je thuis bent en dus zicht hebt op wat er in je bedrijfspand gebeurt. Is het vakantietijd? Zorg dan dat je draadloze beveiligingscamera’s goed zijn opgeladen.

Opslag
Ook moet je goed rekening houden met de opslag van het beeldmateriaal. Gebruik je daarvoor een SD-kaart? Dan is het zaak om deze van tijd tot tijd leeg te halen of te vervangen. SD-kaarten hebben namelijk een beperkte opslag. Daarnaast heb je tegenwoordig ook draadloze camera’s. Dit soort camera’s werken meestal via de zogeheten cloud. De opslagruimte hiervan is oneindig. Dit is natuurlijk ideaal als je na installatie van de camera’s niet meer teveel ermee bezig wil zijn. Bovendien zorgt cloudopslag ervoor dat jullie met een gerust hart op vakantie kunnen. Je hebt dan namelijk niet meer de zorg dat je beveiligingscamera na een aantal dagen een volle SD-kaart heeft.
 
We kunnen concluderen dat de aanschaf van beveiligingscamera’s een investering is, maar zeker de moeite waard. Dat maakt het des te belangrijker om jezelf van tevoren goed in te lezen. Voor het aanschaffen van de juiste beveiligingscamera’s, is het aan te raden om goed te kijken naar de beeldkwaliteit, bedrading en opslagmethode ervan.  

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10