zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen

4 januari 2023 - Steeds meer organisaties werken vanuit de cloud. Het biedt hen verschillende voordelen ten opzichte van de klassieke on-premise dienstverlening richting de eindgebruiker. Denk aan het feit, dat er automatisch back-ups van data gemaakt wordt. Of denk aan de mogelijkheid om de beschikbare IT resources voortdurend aan te passen naar de wens vanuit de organisatie. Zo wordt nooit betaald voor ruimte die men niet gebruikt, of voor systemen die slechts een deel van het jaar gebruikt worden. Verschillende organisaties zien de vraag naar advies over de toepassing van clouddiensten toenemen. Een voorbeeld van zo’n partij is Crayon. Wat komt er kijken bij een migratie naar de cloud? Op welke manier draagt zo’n migratietraject bij aan een kostenbesparing? Welke invloed heeft het op de dagelijkse werkzaamheden van mijn personeel? Het zijn voorbeelden van vraagstukken waar veel managers momenteel antwoord op proberen te krijgen. 

Aan de slag met een cloud migratie binnen de organisatie 


Eenmaal overtuigt van de meerwaarde die clouddiensten een organisatie kunnen bieden, breekt er een intensieve periode aan. Het realiseren van een cloud migratie vergt een goede voorbereiding, om het uitvallen van systemen of het verlies van data te kunnen voorkomen. Waar applicaties op dit moment in een fysiek datacenter draaien, zullen deze gedurende het migratietraject stuk voor stuk moeten worden verplaatst richting de cloud. Bekende aanbieders van clouddiensten zijn Microsoft (Azure) en Amazon (AWS). Advies over wat hierin de beste keuze is voor jouw organisatie kan zeer welkom zijn; consultants bieden je dit advies op basis van eerder opgedane best practices. 

Migraties bestaan uit diverse onderdelen 
Een migratie naar een cloud-first strategie gaat verder dan het verplaatsen van applicaties van een fysieke, eigen server naar een omgeving binnen Azure of AWS. Denk ook aan de beheervraagstukken die dit met zich meebrengt, denk aan de databases die moeten worden overgezet en opnieuw moeten worden gekoppeld, enzovoorts. Mogelijk draaien er daarnaast verschillende vormen van middleware binnen het IT-landschap van de organisatie. Hoe zet je dit op de meest efficiënte wijze over? 

Migreren aan de hand van drie stappen 
Om een migratie naar de cloud en daarmee naar een potentieel forse kostenbesparing soepel te laten verlopen, wordt vaak aan de hand van drie stappen gewerkt. In eerste instantie wordt een overzicht gemaakt van de workloads, om vervolgens te migreren en een transitiefase te starten. Die transitiefase is bedoeld om medewerkers mee te krijgen en waar nodig te trainen. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant
Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ’leken’
Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?
reacties
Hoe kunnen banken en financiële instellingen reageren op COVID-19? (2) 
Mannen en vrouwen reageren verschillend op stress (1) 
De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT (1) 
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (2) 
Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
top10