zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding

30 november 2022 - Als mkb’er komen er veel zaken op je af die je moet regelen. Naast de dagelijkse gang van zaken om je bedrijf lopend te houden is je boekhouding ook van groot belang. Het is daarom noodzakelijk om je boekhouding goed op orde te hebben.

Boekhouding uitbesteden of zelf regelen


Een kloppende boekhouding is van groot belang voor iedere ondernemer. Er zijn een aantal mogelijkheden om dit voor jouw bedrijf goed geregeld te hebben.
Veel ondernemers besteden hun boekhouding uit aan een administratiekantoor of accountant. Dit doen zij vooral omdat ze zelf geen medewerker in dienst hebben om de financiële administratie te doen of het idee hebben dat ze zelf te weinig kennis hebben om dit goed te regelen. Maar zijn tegenwoordig allerlei systemen om je hierbij te helpen waardoor het goed en efficiënt verloopt.

Inhoud mkb boekhouding
Veel ondernemers doen tegenwoordig aan online boekhouden. Een veelgebruikte manier om de boekhouding voor je onderneming te doen. De systemen zijn ontwikkeld op gebruiksgemak en zijn zo ingericht dat bijna iedereen dit goed bij kan houden. De gehele boekhouding kun je online verwerken. Orders kunnen worden aangemaakt, automatisch verwerkt tot factuur, ook periodieke facturen kunnen door het systeem verzonden worden. De offertes, orders en facturen kunnen worden aangepast naar de huisstijl van je onderneming.

Inkoopfacturen en bonnen verwerken is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Na enige voorbereiding zoals het aanmaken van contacten en de eerste keer de inkoopfacturen koppelen aan de juiste grootboekrekeningen kun je bij iedere volgende factuur de inkoopfactuur automatisch inboeken. Het systeem herkent de crediteur en de factuur wordt ingeboekt. Dit is uiteraard wel te controleren en aan te passen indien er iets gewijzigd dient te worden. Met een app op je telefoon kun je een foto maken van een bon of factuur en deze gelijk in de boekhouding zetten. Crediteuren worden herkend en eventuele wijzigingen in NAW-gegevens komen als melding in beeld. Ook wanneer de IBAN niet overeenkomt met de eerdere gegevens krijg je hier een melding van zodat eventuele spookfacturen worden onderschept.

Met een boekhoudprogramma mkb online kun je boekhouden als een pro. In het online programma en bijbehorende app zijn niet alleen de verkoopfacturen en inkoopfacturen te zien maar heb je ook een duidelijk overzicht van de financiële status van je onderneming. Rapporten zoals een kolommenbalans zijn in te zien en te exporteren, btw-aangiftes kunnen automatisch aan de Belastingdienst worden verzonden, boekingen van de bank kunnen worden geautomatiseerd en in de managementdashboards is de gehele workflow te zien.

Inzicht in je onderneming
Hoe staat je onderneming ervoor en waar zijn eventuele knelpunten die aangepakt kunnen worden? In je boekhouding staat veel meer dan mensen soms denken, het niet alleen iets wat je moet doen voor de Belastingdienst, nee het gaat veel verder. Met het juiste boekhoudprogramma heb je inzicht in de dagelijkse gang van zaken in de onderneming. Je hebt inzicht en kunt een juiste planning maken en bijsturen waar nodig. Voordelen van een online boekhouding is dat deze systemen je dagelijkse administratie soepeler laten verlopen. De betrokken werknemers zien eventuele taken die voor hen zijn, acties zijn beter bij te houden en bijvoorbeeld met een paar klikken is te zien wat de actuele werkvoorraad is of debiteurenstand. Gemakkelijk en snel, ook voor de niet financieel onderlegde mensen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Houd als manager grip op de cijfers bij de groei van je organisatie
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter
Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
Hoe smishing misbruik maakt van populaire mobiele providers
Top-drie leiderschapstips voor het winnen van het WK voetbal
meer top 10