zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Hoe vind ik een goede advocaat

23 november 2022 - Een vraag die iedereen zich stelt als ze op zoek zijn naar een advocaat. Gelukkig hebben velen maar één of twee keer in hun leven behoefte aan een advocaat. Maar wat is een goede advocaat precies? Een goede advocaat moet niet alleen over genoeg kennis en ervaring beschikken om je te kunnen adviseren over een juridisch probleem, maar bij hij of zij moet bij voorkeur ook een goede klik met je hebben. Hoe vind je dan een goede advocaat? We vertellen je er meer over. 

Juridische informatie


Voordat je op zoek gaat en overweegt een advocaat in te schakelen, is het verstandig om alvorens al het nodige te lezen over het juridische probleem waar je mee te maken krijgt. Het is handig om al enigszins op de hoogte bent van de basisregels die gelden of betrekking hebben op jouw juridisch probleem. Op deze manier kan je later beter met je advocaat communiceren en hem of haar relevante vragen stellen. 

Specialisatie van de advocaat
Vroeger waren advocaten thuis op allerlei rechtsgebieden. In de loop der jaren is dit erg veranderd en zijn steeds meer advocaten zich gaan specialiseren in een bepaald gebied. Zo is advocatenkantoor Apeldoorn gespecialiseerd in echtscheidingen bijvoorbeeld en andere advocatenkantoren weer in ontslag, bouwrecht of letselschade etc. 

Is een specialist noodzakelijk?
Je vraagt je dan waarschijnlijk af of het altijd nodig is om een advocaat in te huren die gespecialiseerd is op het gebied waar jouw juridisch probleem zich bevindt. Dit is niet altijd noodzakelijk. Er zijn veel juridische kwesties waar iedere advocaat voldoende van af weet om je een goed advies te kunnen geven. Je kan dus gerust op zoek gaan naar een advocaat in jouw regio, zoals advocatenkantoor Zwolle bijvoorbeeld. Je hoeft dus niet perse op zoek te gaan naar een advocaat met die over het maximale vakkennis bezit.

Ervaring
Daarnaast is er ook een verschil in ervaring. De eerste drie jaar, na afronding van de rechtenstudie, is een advocaat werkzaam als advocaat-stagiaire onder de leiding van een patroon. Een patroon is een advocaat die al minimaal zeven jaar werkervaring heeft in de advocatuur. Een advocaat-stagiaire heeft dus minder ervaring dan drie jaar ervaring, maar kan je prima inhuren voor niet gecompliceerde juridische kwesties. Na afloop van de eerste drie jaar, zal de advocaat-stagiaire een aantal aanvullende cursussen moeten volgen. Daarna mag hij of zij zich pas een zelfstandig advocaat noemen. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10