zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Je werknemers bijscholen met een variatie aan opleidingen

19 augustus 2022 - Wanneer je een nieuwe werknemer aanneemt, voldoet deze aan bepaalde eisen. De benodigde vaardigheden heeft de werknemer in huis. Ook is de juiste opleiding gevolgd om de baan goed uit te kunnen voeren. Je weet dus vaak wat je kan verwachten wanneer er een nieuwe collega in het team komt. 

Soms is het echter nodig om een werknemer iets nieuws aan te leren. Bijvoorbeeld wanneer het takenpakket verandert of wanneer de werknemer een andere functie gaat bekleden. In dat geval kan je ervoor kiezen om de werknemer een opleiding via NCOI te laten volgen. NCOI biedt opleidingen aan in allerlei werkvelden. 


 
Waarom je je werknemers kan laten bijscholen
Het laten bijscholen van je werknemer heeft verschillende voordelen. Allereerst wordt een werknemer waardevoller voor het team en voor je bedrijf. Deze werknemer leert nieuwe vaardigheden en theorieën aan. Dit kan hij of zij dan weer toepassen in zijn of haar werk. 
De NCOI biedt allerlei verschillende opleidingen aan die een werknemer kan volgen, ook in deeltijd. Op die manier kan de werknemer de opleiding volgen terwijl hij aan het werk is. Bekijk deze pagina om meer over de NCOI te weten te komen. 

Er bestaat nog een ander voordeel aan het bijscholen van je werknemers. Je bereidt je namelijk ook voor op eventuele veranderingen in de toekomst. Door je werknemers bij te laten scholen zijn ze flexibel inzetbaar op verschillende posities. Komen er veranderingen in het bedrijf of komt er een functie beschikbaar, dan kan dit nu intern opgelost worden. Ook bij langdurige ziekte van een werknemer hoeft er nu geen stress te ontstaan. Een bijgeschoolde werknemer kan deze taken tijdelijk op zich nemen. 

Ook kan het zijn dat een bepaalde functie in de toekomst meer aandacht gaat vragen. Zo zien we tegenwoordig dat online marketing en social media een steeds groter onderdeel wordt van het bedrijfsleven. Door hierop te anticiperen met het bijscholen van medewerkers ga je met de tijd mee. Je hoeft nu geen nieuwe personeelsleden aan te nemen om deze taken op te vangen. 

Ook kan bijscholing gebruikt worden om de werknemer op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen. Is de werknemer al een tijdje werkzaam in hetzelfde werkveld, dan kan het zijn dat er nieuwe ontwikkelingen hebben plaatsgevonden sinds zijn of haar opleiding. Een bijscholing bij de NCOI houdt de werknemer op de hoogte. Op die manier kan de allernieuwste kennis toegepast worden in het dagelijks werken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Helft wil dit najaar vaker naar kantoor vanwege hoge energieprijzen
Helft Nederlanders vindt dat werkgever meer aandacht moet besteden aan diversiteit en inclusie
Bijbaan moet bijdragen aan persoonlijke groei en ontwikkeling
Bedrijfsleiders worstelen met benutten van zakelijke kansen
Jongeren missen begeleiding bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt
Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2022’
Kennis HR-professionals over actuele wet- en regelgeving zwaar onvoldoende
CIO heeft moeite om explosieve datagroei van alle cloudservices te managen
IT-leider vindt zichtbaarheid voorwaarde voor netwerkveiligheid
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
meer top 10