zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Wanneer komt de kostenvergoeding van hoortoestellen ter sprake?

17 augustus 2022 - Hoortoestellen worden vaak geleverd als een pakket met professionele diensten. Dit betekent dat alles inbegrepen is in de prijs van de hoortoestellen, inclusief de diensten. Het is van cruciaal belang zorgvuldig te kiezen op basis van de omstandigheden die op jouw situatie van toepassing zijn. Bespreek dit met de hulp van je audicien en gebruik de proeftijd om te bepalen of het toestel goed bij je individuele eisen past. Leeftijd en het soort toestel bepalen de teruggave en daarmee de kostenvergoeding van hoortoestellen. Initiële diagnostische tests kunnen gratis zijn of in bepaalde gevallen in de gebundelde prijs zijn inbegrepen.

Met welke overwegingen moet je rekening houden bij het bepalen van het prijsbereik voor hoortoestellen?


Het gebruik van een Cat 3 hoortoestel – deze hoortoestellen zijn in staat een geluidservaring te bieden die afgestemd is op jouw actieve levenswijze. Deze hoortoestellen zijn het meest verkocht en worden in de meeste gevallen vrijwel volledig vergoed. Ook zijn ze erg populair, omdat ze vaak een betere ruisonderdrukking en een betere verstaanbaarheid van spraak bieden.

Ervan uitgaande dat jouw sociale participatie beperkt blijft tot één-op-één gesprekken en wandelingen in het park, kan een eenvoudig, goedkoper hoortoestel volstaan om aan jouw unieke luisterbehoeften te voldoen.

De tweede factor die je moet overwegen, is de hoeveelheid technologie die je verkiest. Wil je gebruik kunnen maken van gesofisticeerde technologische functies, zoals Bluetooth verbinding, automatische geluidsaanpassing en oplaadbaarheid, dan zul je de aanschaf van een premium of hoortoestel moeten overwegen. Wanneer dergelijke functies niet belangrijk voor je zijn, kunnen eenvoudigere, lager geprijsde hoortoestellen in dit geval volstaan en voldoen aan jouw eisen.

Heb ik één of twee hoortoestellen nodig?
In bepaalde gevallen kan een audicien na een gehoortest jou adviseren om hoortoestellen voor beide oren aan te schaffen. Zelfs wanneer het gehoorverlies aan het ene oor ernstig is en het gehoorverlies bescheiden is aan het andere oor. Twee hoortoestellen helpen bij het interpreteren en lokaliseren van geluid, zodat de hersenen evenwichtiger functioneren.

Een ander voordeel van het gebruik van twee hoortoestellen is dat ze beide tegelijk gebruikt kunnen worden. Hieronder enkele tips en voordelen van het gebruik van twee hoortoestellen tegelijkertijd.
  • Zorg ervoor dat beide oren evenveel auditieve stimulatie krijgen, zodat het luistervermogen van de hersenen in goede staat blijft.
  • Twee hoortoestellen kunnen met elkaar communiceren en informatie tussen elkaar uitwisselen. Dit is onmogelijk wanneer je slechts één hoortoestel gebruikt. 
  • Lage volume-instellingen zijn mogelijk omdat, wanneer de hersenen informatie ontvangen van twee hoortoestellen, rustige tonen door de toegenomen luidheid van nature luider lijken.
Factoren die de kosten van hoortoestellen beïnvloeden
Een hoortoestel vergoeden? De mate van technologie en de functies die het hoortoestel bevat zijn de belangrijkste factoren die de aanschafprijs beïnvloeden. Bij de meeste consumenten-apparaten neemt de technische complexiteit in de loop van de tijd in prijs af. Dit geldt zeker voor hoortoestellen.

Hoewel de totale kosten van hoortoestellen stabiel zijn gebleven, krijg je voor hetzelfde bedrag vandaag de dag een meer geavanceerd hoortoestel dan twee jaar geleden het geval was. Wat vroeger op het gebied van hoortoestellen als spitstechnologie werd beschouwd, wordt nu als standaardpraktijk beschouwd.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10